Buluşma sözcüğü daha çok, uzun yıllar birbirini görmeyen veya göremeyen insan veya grupların bir araya gelmesini ifade eder. Buluşmalarda bir araya gelen insanlar çoğunlukla geçmişi yad ederler, birlikte paylaşılan anılardan söz ederler. Tıpkı bizim gibi. Biz de Lefkoşa Türk Lisesi’nin (LTL) 1982 mezunları olarak bugüne kadar birkaç kez toplandık. Ve her buluşmamızda sanki hiç birbirimizden ayrılmamışız, araya yıllar girmemiş gibi kaldığımız yerden devam eden içten ve sevgi dolu bir atmosferde sohbetlere kendimizi kaptırdık. Aynen 26 Mayıs 2017 Cuma akşamı Golden Tulip’te 35. mezuniyet yılımızı kutladığımız gibi.
Tek kelimeyle muhteşem bir buluşmaya tanıklık ettiğimiz gecede, 1982’de yurt dışına üniversite eğitimi almak için giden ve mezuniyet sonrası oralarda kalan, hayatlarını yurt dışında kazanan arkadaşlarımız da vardı. O akşam oluşturduğumuz sevgi çemberi görülmeye değerdi. Her birimiz çok büyük bir ailenin birer ferdi gibiydik. Kıbrıs insanının en büyük özelliği olan sevgi, saygı ve vefa duygusunun yaşandığı gecede bizlerin üzerinde emeği geçen değerli hocalarımızın da bazıları aramızdaydı.
Sonsuzluğa uğurladığımız hocalarımızı da özlemle andık. Rahatsızlığı nedeniyle aramızda olamayan çok değerli müdürümüz Sayın Celal Değgin’i de sevgiyle andık.
Aramızda hemen her meslek dalına sahip arkadaşlarımızın mesleklerindeki başarıları dikkat çekicidir. Şu anki yarışmacı eğitim sistemine henüz gelinmediği yıllardaki Kıbrıs eğitim sisteminin bir artı yansıması olarak değerlendirebileceğimiz 1982 LTL mezunlarının dikkat çeken başarısı sadece mesleki alanda değil, insan ilişkileri ve toplumsal sorumluluk alanlarında da kendini göstermektedir. 1982 yılının sadece mezunları değil, bizlere emeği geçen hocalarımızın da o yıllardan bugüne kadar eğitimci duruş ve yaşayışlarından hiçbir şey kaybetmeyişleri çok dikkat çekicidir.
Gerek beden gerekse ruh olarak halâ dinç ve toplum sorunlarına duyarlı ve sosyal sorumluluk bilinciyle yaşayan hocalarımız bizim en değerli örneklerimizdirler. Ben de bu güzel ailenin bir ferdi olmanın gurur ve mutluluğunu her zaman yaşıyorum. Şu anda toplum olarak içinden geçtiğimiz belirsiz ve can sıkıcı süreç umarım çabuk atlatılır ve ülkem her yönüyle 1982 ruhunu ve kültürünü yeniden yakalar. Bu organizasyonda emeği olan tüm arkadaşlarıma, tüm dönem arkadaşlarıma ve bizde emeği olan değerli hocalarımıza sonsuz sevgi ve saygılarımla.
Yorumlar kapalı.