Yaz geldiğinde herkes bütçesine göre bir tatil programı yapmaya çalışır. Kimimiz kendi ülkemizde, kimimiz yurt dışında tatil yapmayı tercih ederiz. Özellikle son yıllarda gemi turlarının yanı sıra, Türkiye ve Kıbrıs’taki otellerde ‘Her şey dahil’ uygulamalı tatil seçenekleri ilgi uyandırıyor.
Her şey dahil uygulamasında göz kamaştırıcı yemek çeşitleri irademizi oldukça zorluyor. Birçok insan “nasıl olsa tatildeyim” diyerek, kontrollü beslenmeyi bırakıp, sınırsız beslenmeye yöneliyor. Kahvaltılar yumurta, sucuk, sosis, salam, poğaça, börek çeşitleriyle başlıyor, öğle, ikindi, akşam ve geç vakit ikramlarıyla devam ediyor.
Bazı dostlarımız her şey dahil uygulamalı tatil sonrasında ‘bir aylık yiyecekleri bir haftada tükettiğini’ söyleyerek, aldığı kilolardan yakınıyor.
Tatilin tadı kaçmasın
Tatilinizde diyet ne olacak diye endişe ettiğiniz zaman keyfinizi kaçırırsınız. Ancak; hedefiniz kilo vermek yerine aynı kiloda kalmak olmalıdır. Tatilden kilo almadan dönmek, kilo vermek kadar önemli bir başarıdır. Unutmayın bizim için yemekler ve masa etrafında keyifli sohbetler yaşamın bir parçasıdır. Önemli olan önümüze konan zararlılardan kaçınmak ve diğerlerini de aşırıya kaçmadan tüketmektir.
Ara öğünler kontrollü olmalı
Yüzmek, bol oksijen almak, su sporları yapmak, bol hareket etmek sizi daha çok acıktırabiliyor. Bu sebeple plaj çantanıza sağlıklı olabilecek atıştırmalıklar koymanızı tavsiye ediyoruz. Taze ve kuru meyve, ceviz, fındık, badem, grisini gibi çeşitleri plaj çantanızda bulundurun.
Aksi takdirde her şeyin dahil olduğu otellerde gözleme, lahmacun ve pide gibi yiyeceklere yönelir ve tatil boyunca bunu bir alışkanlık haline getirirseniz, kilo almanın önüne geçemezsiniz.
Az ve sık yemek önemli
Bu yılki tatilinizi her şey dahil sistemli bir otelde yapacaksanız bunu avantaja çevirebilirsiniz. Biz beslenme uzmanlarının önerisi olan ‘az az ve sık yemek’ prensibini uygulayabilme şansınız vardır. Çünkü açık büfelerde her türlü yiyeceği rahatlıkla bulabilirsiniz.
Burada sağlıklı seçimler yapmak tamamen bizim elimizde. Örneğin; kahvaltıda bir gün omlet, domates, salatalık, bir dilim ekmek, süt seçebilirsiniz veya tahıl gevreği, süt veya ekmek, peynir, domates salatalık, 1 tatlı kaşığı reçel veya o gün biraz daha hareketi artırıp ekmeğe göre daha yağlı olan 1 adet poğaça, peynir, domates, salatalık tüketip dengeyi sağlayabilirsiniz.
Kahvaltıdan 2 saat sonra ara öğün olarak meyve tüketebilirsiniz. Öğle ve akşam yemeklerinde yine sağlıklı seçimler yapabilirsiniz. Öncelikle bol yeşilli salata ile başlangıç yapınız. Sonrasında ızgara çeşitleri ile yoğurt veya cacık ve haşlanmış sebze çeşitlerini seçebilirsiniz. Ekmek tükettiğiniz zaman pilav, makarna veya patates tüketmeyiniz. Ayrıca alacağınız miktarlara dikkat ediniz.
Tatilde hareketinizi artırın
Yaz aylarında tatile çıkmak, sadece dinlenmek veya yemek, içmek değildir. Bu fırsattan yararlanarak her zamankinden daha çok hareket yapmanız halinde küçük kaçamakları dengeleme şansınız olur.
Örneğin sabah yürüyüşü, aerobik, su jimnastiği yapın, daha sonra bol bol yüzün.
Yorumlar kapalı.