Şükrü Burağan

Ne yaptıklarını biliyorlar





Ligin küme düşme adaylarından Girne Halk Evi ile istikrarı lig boyunca yakalayamasa da son haftalarda derli toplu futbol oynamaya başlayan Çetinkaya karşılaştı.

Maçın genelinde çok fazla pozisyon göremesek de mücadele anlamında tatmin edici bir oyun vardı. Çetinkaya ne yaptığını bilen, futbolunu bir adım daha ileriye taşıyan bir performans sergileyerek üst üste ikinci galibiyetini aldı. Sarı-kırmızılılarda artık sabitlenen bir 11 var ve oynadıkça üstüne koyan bir duruma geldiler. Savunma hattı genel anlamda iyi işler yaptı, özellikle Çağdaş sol bekte eksiksiz bir oyun oynadı. Orta alanı tutan Serkan ve Behiç’in mücadelesi bu maç için yeterliydi. Serkan’ın çıkıp Doğukan’ın girişinden sonra biraz afallasalar da bu değişimin teorik olarak doğru olduğunu düşünüyorum. Ömer Gül bir 10 numara değil, ancak o bölgede farklı özelliklerini sergileyerek yararlı olmaya devam ediyor. Kanatta Nwachukwu çok verimli, çok yararlı bir günündeydi, hızı ve yeteneğini ortaya koyarak etkili olurken, bunu bir de golle süslemesini bildi. Forvet Faye  Baptiste o bölgede çok yıpratıcı olurken, doğru noktada bulunmasının karşılığını golle aldı. Bir yabancı eksik oynamasına rağmen Hakan Sermaye’nin takımı deplasmanda yapması gerekenleri yaparak kazandı. Bu oyunlarını geliştirmeleri onlara daha büyük maçlarda da etkili olma fırsatı yaratacaktır.

3 yabancısına bir de Lawrance’ı ekleyen GHE, 4 yabancı ile oynamasına rağmen rakibini zorlayacak bir futboldan çok uzaktaydı. James’in orta sahada gücü belli, onun sakatlanıp çıkması o noktadaki bir başka yabancı William’ın kötü futbolunu tam olarak açığa çıkardı. Girne ekibinin 60’dan sonra topla oynama oranını arttırması rakip kalede kısmi baskıyı getirdi, ancak bu net fırsatlar yaratmaya yetmedi. Yankı’nın karambolde attığı gol kişisel başarıydı. Organize atak geliştirme becerisi sezon başından beri zaten kısıtlı. Ancak bu, pozisyon bulunmayacağı anlamı taşımıyor. Ndoye’nin soldan gelişleri etkili de olsa son vuruş veya asist konusunda başarısızlık içinde oluşu pozisyon bulamama etkenlerden birisiydi. Diğer bir etken ise Ertaç’ın ileride durağan oynamasının markajını kolaylaştırması ve haliyle de etkisini azaltması ile ilgili. Yıldız oyuncu sadece topun kendilerine geçtiği anlarda bulunduğu noktada top bekliyor, alamayınca da haliyle sinirleniyor. Ancak Ertaç eğer ileride sabit durmaz ve devamlı koşular yaparsa hem savunma dengesini bozabilir, hem de kendisi ve arkadaşlarına pozisyon bulma fırsatı oluşturur.

Ne yaptıklarını biliyorlar
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.