Can İpcioğlu

Mahmut üç puanı getirdi





China Bazaar Gençlik Gücü’nün rakiplerinden biri olan Doğan Türk Birliği’nin 2 puan bıraktığı devrenin son haftasında, Gençlik Gücü, Çetinkaya karşısında mağlup durumdan üç puan almasını bildi. Çetinkaya’nın zaman zaman çok iyi futbol oynadığını düşünürsek, Gençlik Gücü’nün de devreyi galibiyetle tamamlayıp araya moralli girme düşüncesinde olacağını bildiğimiz için, ilginç bir karşılaşma bekleyerek izlediğimi belirtmek istiyorum.

İki takım da gole düşünerek başladı. Her iki kaleye de cesurca gidildiğini gördük. Bu da futbolumuz adına iyi bir maç izleyebileceğimiz mesajını verdi. Yabancı oyuncuların motive oldukları her hallerinden belliydi. Çok istekli ve iştahlı oynamaya çalıştılar. 30 dakikadan sonra tempoda düşüş oldu. Orta alan mücadelesine dönen oyun, izleyenleri biraz uyuttu.

Özellikle Gençlik Gücü’nün zirve yarışı yaşarken puan kaybı yaşamak istememesi, gerçek gücünü ortaya koymasına engel oluyor. Son haftalarda kazanarak gitmesine rağmen iyi oynamıyordu. Çetinkaya karşısında da ilk devrede iyi oynadığını söylememiz mümkün değildi. Pozisyon olarak neredeyse sıfır gol şansı yarattılar. Aynı durum rakipleri için de geçerliydi.

İkinci devre, tıpkı ilk devredeki başlangıç gibi karşılıklı ataklarla başladı ancak net diyebileceğimiz gol pozisyonları yoktu. Her iki ekip de savunmasını güvene alan bir oyun tarzı benimsedi. Bamba’nın kafa ile dokunduğu topun üst direkten dönmesi Gençlik Gücü’nü hareketlendirdi. Dakikalar ilerledikçe yeşil-beyazlı ekip sonucu almayı daha çok istemeye başladı ve rakip alana yığıldı.

Yeşil-beyazlı ekip gol ararken, Çetinkaya hızlı forvetiyle ani ataklar geliştirme planı yaptı. Karşılaşma “atanın kazanacağı” bir hâl aldı. Maçta çok net pozisyonlar olmasa da, bir hata ya da şahsi beceriyle gelecek bir gol beklentisi oluştu. Nitekim Muhammed Tip’in kornerden gelen topa çok rahat bir pozisyonda kafa ile dokunmasıyla Gençlik Gücü öne geçti. Bu gol, soğuk havaya rağmen oyuna adeta bir şok etkisiyle yeniden heyecan kattı. Çetinkaya, moralini hemen toparladı ancak Djabi ile yakaladığı net gol fırsatını değerlendiremedi. Ardından kaleci Mehmet’in kırmızı kart görmesiyle Çetinkaya son 10 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldı ve kaleye Atakan geçti. Eksik oynamak her takım için zordur; bunu Çetinkaya da yaşadı.

Yeşil-beyazlı ekip bu durumu fırsata çevirerek rakip kaleye yüklendi. Nitekim Fofana, gelişen atakta kalabalık içinde kafa ile dokunarak skora eşitliği getirdi. Mahmut Yumuşak ise oyuna girdikten sonra attığı golle takımını adeta ipten alan isim oldu. Gençlik Gücü, yenik durumdan maçı kazanarak devrenin son maçında üç puanı aldı ve zirve yolunda yara almadı. Mahmut, takımı adına altın bir vuruş yaparak galibiyeti getirdi.

Mahmut üç puanı getirdi
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.