Misafirliğe gittiği evi soydu



featured


Emine UYSAL ÇALUDA

Lefkoşa’da arkadaşının evine giden zanlı H.B, evden traş makinesi ve kol saatini çaldı.
“İkametgahtan Sirkat” ve “yetkili makamdan izinsiz KKTC’de ikamet etmek” suçlamasıyla tutuklanan zanlı H.B bu sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Şayan Ergülen, tanık olarak polis memuru Fırat Uğuroğlu’nu dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Uğuroğlu, 07.05.2024 tarihinde saat 01.00 raddelerinde Lefkoşa’da sakin Syed Ahmed SAJJAD’ın ikametgahında misafir olarak bulunan Lefkoşa akinleri H.B’nin (E-18) Sajjad’a ait, 1 adet MI 5 band marka kol saatini ve Geemy marka traş makinasını sirkat ettiğini belirtti.
Uğuroğlu, aynı gün huzurda bulunan zanlının Lefkoşa adli şubeye soruşturma maksatlı sevk edildiğini ve zanlı suçunu itiraf ettiğini söyledi.

Uğuroğlu, “Sirkat edilen ürünler zanlının üzerinde bulunarak emare olarak zapt edilmiştir. Ayrıca, zanlı adına yapılan muhaceret kontrolünde 26.11.2023 tarihinden itibaren 164 gün ikamet izinsiz olduğu tespit edilmiş ve suç üstü hali gereğince tutuklanmıştır” dedi.

Uğuroğlu, zanlının davaları görüşülünceye değin bir ay süre ile merkezi ceza evinde hükümsüz tutuklu kalmasını talep etti.

0
mutlu
Mutlu
1
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
2
_a_rm_
Şaşırmış
Misafirliğe gittiği evi soydu

Yorumlar kapalı.