Bakan Sekreteri teminatla serbest



featured


İçişleri Bakanlığı’nda yapılan soruşturma sonucunda Tahkikat Memuru Bora Çelebi tarafından aktarıldığı üzere, bakan sekreteri R.S.’nin, barem içi artış elde etmek amacıyla sahte diploma temin ettiği belirlendi.

Emine Uysal Çaluda

Ayrıca evinde bulunan belgelerin, bakanlığın dışına çıkarılamaması gereken resmi belgeler olduğu ortaya çıktı.

Mahkeme, Yurtdışı çıkış yasağı ve 50 bin TL nakdi teminat yatırması ile 3 kefilin 750’şer bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispatı vücutta bulunması koşullarına bağlı olarak tutuksuz yargılanması koşullarına emir verdi.

Ne olmuştu? 

İçişleri Bakanlığı’nda bakan sekreteri olan zanlı R.S., hem sahte diploma hem de evinde devlete ait vatandaşlık ve ihraçlarla ilgili gizli ıslak imzalı belgeler bulundurmaktan mahkemeye çıkarıldı ve aleyhinde 7 gün ek tutukluluk emri alındı.

“Sahte resmi belge düzenlemeye tahrik”, “Sahte resmi belgeyi tedavüle sürme”, “Sahte davranışla kayıt temini” ve “Resmi sırların ifşası” suçlamalarıyla tutuklanan zanlı, dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç’in huzurundaki davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Şayan Ergülen, tanık olarak polis memuru Bora Çelebi’yi dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Bora Çelebi, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTU) başlatılan sahte diploma soruşturması kapsamında zanlının 25 Nisan’da tutuklandığını belirtti.

Çelebi, aynı gün zanlının Yenişehir’deki ikametgahında yapılan aramada adına düzenlenen İngilizce İşletme diplomasının fotokopisi ile birçok gizli ve resmi nitelikli belge ile iki cep telefonunun emare alındığına vurgu yaptı.

Çelebi, zanlının tahriki ile zanlının 8 Mayıs 2023 tarihinde söz konusu üniversiteye kayıt yaptırdığını ve kaydının 10.10.2019 olarak değiştirilip, 4 yıllık bölümün 46 dersinin tümüne sahte not girişleri yapılarak, aynı gün mezun edildiğine dikkat çekti.

Zanlının üç günlük tutukluluk süresinde diplomasının Lefke Avrupa Üniversitesi’ne sunup, yüksek lisans için başvuru yaptığının belirlendiğini kaydetti.

Çelebi, İngilizce İşletme diplomasının orijinalinin emare alındığını belirtti.

Bora Çelebi, İçişleri Bakanlığı’ndan dışarıya çıkarılması yasak olan vatandaşlık ve ihraçlarla ilgili gizli ibareli yazılar ve ıslak imzalı yazılarla ilgili ayrı bir soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Çelebi, zanlıdan belgelerle ilgili izahat istendiğinde odacısı olduğu ve bakanın görevden alındığı gece masasındaki tüm eşyaların bir kutuya konup, evine getirildiğini beyan ettiğini mahkemeye aktardı.

Çelebi, ayrıca zanlının bakanlıkta odası olmadığı için bazen işe gittiği bazen gitmediğini beyan ettiğini anlattı.

Çelebi, zanlının söz konusu üniversiteye gitmediği ve derslere de katılmadığı yönünde sözlü beyanda bulunduğunu kaydetti.

Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğine vurgu yapan Çelebi, zanlının aleyhinde 7 gün ek tutukluluk talep etti.

Mahkeme talebi onayladı.

1
mutlu
Mutlu
1
alk_
Alkış
7
_zg_n
Üzgün
1
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Sekreteri teminatla serbest

Yorumlar kapalı.