Doç. Dr. Yeşim Üstün

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: Geleceğe açılan en güzel kapı





Her yıl 23 Nisan geldiğinde sadece bir bayramı değil, bir milletin geleceğe olan inancını, çocuklara duyduğu güveni ve bağımsızlık ruhunu kutlarız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olma özelliğiyle sadece Türkiye için değil, tüm insanlık için anlamlı bir mesaj taşır.
Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu özel gün, aslında çok güçlü bir vizyonun yansımasıdır: Geleceği inşa edecek olanların çocuklar olduğu bilinci. Çünkü çocuk; umut demektir, yenilik demektir, yarınlara duyulan güven demektir.
23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile millet iradesinin resmen hayata geçtiği tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu yönüyle bayram, sadece çocukların değil, egemenliğin millete ait olduğunun da en güçlü simgesidir.
Bugünün çocukları, yarının bilim insanları, sanatçıları, öğretmenleri ve liderleridir. Onların iyi yetişmesi; sadece eğitimle değil, sevgiyle, ilgiyle ve doğru değerlerle mümkündür. Bir çocuğun gözlerindeki umut, aslında bir ülkenin geleceğinin en net yansımasıdır.
Modern dünyada hızla değişen teknolojiler, dijitalleşme ve küreselleşme süreçleri içinde çocukların ruhsal ve duygusal gelişimini korumak her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Onlara sadece bilgi vermek yetmez; aynı zamanda özgüven kazandırmak, kendilerini ifade edebilecekleri alanlar oluşturmak ve hayal kurmalarına fırsat tanımak gerekir.
Bugün bizlere düşen en önemli görev, çocuklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmaktır. Onların sadece başarılarını değil, mutluluklarını da önemseyen bir anlayışla hareket etmek zorundayız. Çünkü mutlu çocuklar, güçlü toplumların temelidir.
23 Nisan; sadece bir kutlama günü değil, aynı zamanda bir farkındalık günüdür. Çocukların haklarını, ihtiyaçlarını ve hayallerini hatırladığımız bir gündür. Onların sesi olmak, onları dinlemek ve yanlarında olmak hepimizin sorumluluğudur.
Unutmayalım ki; bir toplumun gerçek zenginliği sahip olduğu doğal kaynaklar değil, yetiştirdiği çocuklardır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta kızım olmak üzere tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, onların gözlerindeki ışığın hiç sönmemesini diliyorum

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: Geleceğe açılan en güzel kapı
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.