Tüp bebek merkezini soydu



featured


Emine UYSAL ÇALUDA

Lefkoşa’da bir Tüp Bebek Merkezi’nin penceresinin demir korkuluklarını levye yardımıyla söküp, camı kırıp, 7500 TL hasara uğratıp içeriye girerek ahşap çekmece içerisinde bulunan 8100 Euro, 13 bin 915 Dolar ve 7355 Stg nakit parayı sirkat eden zanlı yakalandı.

Bina Açma, Sirkat, Kasti Hasar, Mülke Tecavüz ve KKTC’de İzinsiz İkamet Etmek suçlarından tutuklanan zanlı O.M. N, bu sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Şayan Ergülen, tanık olarak polis memuru Emrah Turgal’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Turgal, 07.05.2024 tarihinde saat 00.15’de Lefkoşa’da sakin O.M. N(E-26) tarafından, işletmeciliğini Girne’de Sakin Ayşe Berk’in yaptığı Şht. Mustafa Ruso Caddesi üzerinde bulunan bir Tüp Bebek Merkezi’nin Güneye bakan penceresinin demir korkuluklarını levye yardımıyla söküp, cam kısmı da yine aynı levye yardımıyla kırılmak suretiyle toplam 7500 TL hasara uğrattığını kaydetti.

Turgal, zanlının içeriye girerek ahşap çekmece içerisinde bulunan 8100 Euro, 13915 Dolar ve 7355 Stg nakit parayı sirkat ederek aynı yerden çıkış yaptığına vurgu yaptı.

Emrah Turgal, aynı tarihte Zanlının konu camı kırıp korkulukları sökmek amacıyla kullandığı 1 adet levye ve 1 adet demir çubuğun olay mahallinde bulunarak emare olarak zapt edildiğini söyledi.

Aynı tarihte Zanlının incelenen kamera görüntülerinden tespit edilerek Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden temin edilen Derdest Emri gereği tutuklandığını belirten Turgal, mahkemeden alınan arama emri gereği adresinde bir arama gerçekleştirildiğini ancak herhangi kanunsuz bir şeye rastlanmadığını anlattı.

Turgal, “Zanlı yapılan sorgulamasında suçunu itiraf etmiş ve sirkat ettiği toplam TL karşılığı 1.026.766 TL olan 8100 Euro, 13915 Dolar ve 7355 Stg nakit para’yı saklamış olduğu Şht. Mustafa Ruso Caddesi üzerinde bulunan Eski Devlet Kimya Laboratuvarı avlusu içerisinde olduğunu söyleyip sakladığı yeri göstermiş ve konu paralar tespit edilerek emare olarak zapt edilmiştir” dedi.

Akabinde sirkat suçunu işlediği esnada takmış olduğu eldivenleri ve giymiş olduğu kıyafetleri de ikamet ettiği apartmanın dam kısmında olduğunu göstermiş ve konu eldivenlerle kıyafetler emare olarak zapt edilmiştir.

Yapılan soruşturmada zanlının 05.06.2022 tarihinden itibaren toplam 702 gündür KKTC’de İzinsiz ikamet ettiğini söyleyen Turgal, Meselede zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını kaydetti.

Turgal, “Zanlının işlemiş olduğu suç ağır ceza mahkemesi kapsamında olan bir suçtur ve serbest kalması halinde yargılanmaktan kaçması kuvvetle muhtemeldir. Bu bağlamda ileride davalarının görüşüleceğinde hazır bulunması amacı ile 3 ay süre ile merkezi cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak kalmasını talep ederim” dedi.

Mahkemede söz alan zanlı, “zararı ödemek için kardeşimi aramak istiyorum” dedi.

Mahkeme, zanlının üç ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

0
mutlu
Mutlu
2
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tüp bebek merkezini soydu

Yorumlar kapalı.