Sahte master diploması almakla suçlanıyor



featured


Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden (KSTU) sahte diploma aldığı tespit edilen bir öğretmen tutuklandı.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTU) başlatılan sahte diploma soruşturması kapsamında bir devlet okulunda İngilizce öğretmenliği yapan D.A isimli kişi tutuklandı.

“Sahte Resmi Belge Düzenlemeye Tahrik” , “Sahte resmi belgeyi tedavüle sürme”, ve “Sahte davranışla kayıt temini” suçlamalarıyla tutuklanan zanlı, bu sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç’in huzurundaki davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Hasan Boşnak, tanık olarak polis memuru İlayda Ahmetoğlu’nu dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Ahmetoğlu, KTSU isimli üniversitede başlatılan soruşturma kapsamında okul sisteminde yapılan incelemede, zanlının ilk kaydının 21.03.2023 tarihinde yapılmasına rağmen, 17.03.2022 tarihinde yapılmış gibi gösterilerek Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü’nden tezli kaydının yapıldığını ancak o kaydın 28.11.2023 tarihinde sistem üzerinden silinip, 06.07.2023 tarihinde aynı bölüm tezsiz kısmına kaydının yapıldığını anlattı.

Ahmetoğlu, 19.07.2023 tarihinde söz konusu bölümden mezun edildiğini belirtti.

Zanlının sahte diplomayı Eğitim Bakanlığı’na sunduğunu, transkripti ise polise teslim ettiğini söyleyen Ahmetoğlu, bir devlet okulunda İngilizce öğretmeni olan zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 75 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber iki kefilin 750 TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada iki gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

0
mutlu
Mutlu
7
alk_
Alkış
4
_zg_n
Üzgün
1
_a_rm_
Şaşırmış
Sahte master diploması almakla suçlanıyor

Yorumlar kapalı.