Sahte Pasaport ile Belçika’ya gidemeden yakalandı



featured


Sahte Portekiz pasaportuyla Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapıp İstanbul’da tespit edilerek KKTC’ye gönderilen İranlı zanlı S.M.H., teminatla serbest bırakıldı

 

Emine UYSAL ÇALUDA

 

Sahte Portekiz pasaportuyla Ercan Havalimanından çıkış yapıp, İstanbul’da tespit edilerek KKTC’ye gönderilen İranlı zanlı S.M.H., teminatla serbest bırakıldı.

“Başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahte davranışla kayıt temini” suçlarıyla tutuklanan zanlı, bu sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç’in huzurundaki davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Şayan Ergülen, tanık olarak polis memuru İbrahim Bulak’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Bulak, zanlının 30 Nisan 2024 tarihinde saat 02.55’te Ercan Havalimanı’nda Belçika’ya gitmek maksadı ile ismini bilmediği erkek bir şahıstan 10 bin Euro karşılığında temin etmiş olduğu Iara Sofıa Dıas Amaral adına düzenlenen Portekiz pasaportlarıyla çıkış işlemi yaptırdığını, daha sonra kendi pasaportuyla ülkeden çıkış yaptığını anlattı.

Bulak, Türkiye’ye giden zanlının İstanbul Havaalanı’nda muhaceret polisi tarafından tespit edilip, aynı gün saat 17.30 sıralarında KKTC’ye geri gönderdiğini belirtti.

Soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Bulak, zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme,  zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 70 bin TL nakit teminat yatırması, 500 bin TL değerinde şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada iki gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

4
mutlu
Mutlu
6
alk_
Alkış
1
_zg_n
Üzgün
3
_a_rm_
Şaşırmış
Sahte Pasaport ile Belçika’ya gidemeden yakalandı

Yorumlar kapalı.