Bebekleriyle birlikte cezaevinde yargılanmayı bekleyecekler



featured


Sahte Danimarka pasaportuyla Almanya’ya gitmek isterken yakalanan ve yanlarında bir buçuk yaşında çocukları olan İranlı çift cezaevine gönderildi

 

Emine UYSAL ÇALUDA

Ercan Havaalanı’ndan sahte Danimarka pasaportlarıyla çıkış yapıp, aktarmalı Almanya uçağına binen ve İstanbul’da tespit edilerek, KKTC’ye geri gönderilen İranlı çift B.S. ile F.G., bugün teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

İki yaşında bebekleri olan anne, bebekle birlikte polis gözetiminde öğrenci yurduna yerleştirilmişti. Mahkeme, zanlıların iki ayı aşmamak üzere cezaevine gönderilmesine emir verdi.

“Başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahte davranışla kayıt temini” suçlarından tutuklanan iki zanlı, dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç’in huzurundaki davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Şayan Ergülen, tanık olarak polis memuru İbrahim Bulak’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Bulak, 30 Nisan 2024 tarihinde saat 12.45’de Ercan Havalimanı’nda iki zanlının, iki yaşındaki kızlarıyla birlikte Almanya’ya gitmek maksadı ile ismini bilmedikleri bir şahıstan 6 bin Euro karşılığında temin etmiş oldukları Edison Isaklları, Aynur Akdoğan Cartıllı, Lıva Cartıllı Akdoğan adına düzenlenen Danimarka pasaportlarıyla çıkış işlemi yaptıktan sonra kendi İran pasaportlarıyla ülkeden çıkış yaptıklarını belirtti.

Bulak, Türkiye’ye giden zanlıların İstanbul Havaalanında muhaceret polisi tarafından tespit edildiğini ve aynı gün saat 23.55’te ülkeye geri gönderdiğini kaydetti.

Bulak, zanlıların ifadelerinde pasaportları KKTC’de ismini bilmedikleri bir şahıstan 6 bin Euro’ya aldıklarını beyan ettiklerini anlattı.

Zanlıların etki edebileceği soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Bulak, zanlıların iki ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, talebi onayladı.

 

0
mutlu
Mutlu
1
alk_
Alkış
2
_zg_n
Üzgün
2
_a_rm_
Şaşırmış
Bebekleriyle birlikte cezaevinde yargılanmayı bekleyecekler

Yorumlar kapalı.