
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Lefkoşa İlçe Başkanı Ali Birsen, bugün saat 17.40’ta ‘Anavatana Saygı ve Vefa’ eylemi düzenleyeceklerini açıkladı.
Yazılı açıklama yapan Ali Birsen, “Son günlerde Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’ne yönelik, “Go Home Elçi” gibi yakışıksız ve provokatif ifadelerle yapılan söylemleri üzülerek takip ediyoruz. Bu tür söylemler ne toplumsal değerlerimizle ne de Kıbrıs Türk halkının Anavatan’a olan derin bağlarıyla bağdaşmamaktadır” ifadelerini kullandı.
Birsen, “YDP Lefkoşa İlçe Başkanlığı olarak, Kıbrıs Türk halkının büyük bir çoğunluğunun hislerine tercüman olarak; Anavatan Türkiye’ye olan minnettarlığımızı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kıbrıs Türk halkına verdiği destek için duyduğumuz şükranı ve Lefkoşa Büyükelçiliği’ne sahip çıktığımızı güçlü bir şekilde göstermek üzere bir “Saygı ve Vefa Eylemi” düzenliyoruz” dedi.
“Bu anlamlı günde, milli birlik ve beraberlik ruhuyla omuz omuza durmak, nezaketimizi koruyarak kararlı bir duruş sergilemek için sizleri de aramızda görmek istiyoruz” açıklamasını yapan Birsen, eylemin Lefkoşa’da saat 17.40’ta Kuğulu Park’ta yapılacağını kaydetti.
Yorumlar kapalı.