Su Sporlarında sular durulmuyor!



featured


Kuzey Kıbrıs Su Sporları Federasyonu çalkantılı günler yaşıyor.

Mevcut başkan Ender Yeşilyurt ve mevcut kurulları federasyon bünyesinde yaşandığı ifade edilen sıkıntılar ve buna bağlı olarak oluşan olumsuz durumlar nedeniyle bir süre önce Spor Dairesi müdürü Mustafa Sütcü tarafından görevden alınmış ve federasyon özerkliğini kaybetmişti.

Yeşilyurt’un görevden alınmasının ardından Mustafa Abitoğlu Kuzey Kıbrıs Su Sporları Federasyonu Başkanı olarak Spor Dairesi tarafından atandı.

Atama sonrasında yeni başkan Abitoğlu bir basın açıklaması ile su sporlarında yeni bir dönemin başladığını ifade ederek vizyonlarını ve hedeflerini duyurdu. Ancak bu atama su sporlarındaki dalgalanmayı azaltmadı. 12 su sporları kulübü yayınladıkları bir açıklama ile Ender Yeşilyurt’un görevden alınmasını doğru bulmadıklarını ve en erken zamanda genel kurul gerçekleştirilmesini talep ettiklerini vurguladılar.

Yeni başkan Abitoğlu’nun açıklaması şöyle;

Kuzey Kıbrıs Su Sporları Federasyonu’nda Yeni Dönem

Kuzey Kıbrıs Su Sporları Federasyonu Başkanı olarak atanan Mustafa Abitoğlu, yeni yönetim kurulu ile birlikte hayata geçireceği vizyonu kamuoyuyla paylaştı. Abitoğlu, “Çocuklarımızın geleceği, su sporuna verdikleri büyük emeklerine halel gelmemesi, onların ve hocalarının motivasyonlarını yüksek tutabilmek ve hayalleri doğrultusunda ilerleyebilmeleri adına, su sporlarının hak ettiği profesyonellik ve vizyonla yönetilebilmesi hedefiyle KKTC Su Sporları Federasyonu Başkanlığını üstlenmekten mutluluk duyuyorum” açıklaması yaptı. Başkan Mustafa Abitoğlu imzası ile yapılan açıklamada yeni yönetimin vizyonu ve hedefleri de paylaşıldı.

 

Vizyonumuz ve Hedeflerimiz

Kuzey Kıbrıs Su Sporları Federasyonu olarak vizyonumuz, su sporlarını ulusal ve uluslararası alanda öne çıkarmak, mevcut sorunlara yenilikçi çözümler getirmektir. Kulüplerimizin birlikteliğini güçlendirerek, tüm paydaşlarımızla; velilerden sporculara, medyadan özel sektöre ve resmi kurumlara kadar geniş bir iş birliği ağı kurmayı hedefliyoruz. Profesyonel bir yönetim anlayışı ve uluslararası standartlara uygun bir yapılanmayla, su sporlarının KKTC’de lider bir konuma yükselmesini sağlamak bizim en büyük gayemizdir.

 

Camiaya Mesajımız

Birliktelik, şeffaflık ve etkili iletişim, yönetim anlayışımızın temel taşlarıdır. Kulüpler, sporcular, antrenörler, veliler ve tüm diğer paydaşlarımızla tam bir uyum içinde, adil ve katılımcı bir sistem geliştirmeyi hedefliyoruz. Yönetim Kurulu ve diğer kurullarımızı oluşturarak, kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızı hayata geçireceğiz.

 

Tutkumuz ve Yolculuğumuz

Su sporlarına dair tutkumuz, rekabetin ötesinde, bu etkileyici disiplinlerin bize öğrettiği yaşam dersleriyle beslenir. Su, hem güçlü hem de öğreticidir. Bize mücadele etmeyi, dayanıklılığı ve birlikte hareket etmenin gücünü öğretir. Yetenekli gençlerimizi bu büyüleyici dünyaya kazandırmak ve onları ulusal ve uluslararası platformlarda başarılı sporcular olarak yetiştirmek için var gücümüzle çalışacağız.

 

Yenilik ve Birlikte Çalışma

Su sporlarının önünü açacak projeler geliştirerek, herkesin erişebileceği, katılımcı ve adil bir ortam yaratmayı amaçlıyoruz. Bu yolculukta, tüm kulüplerimizle, paydaşlarımızla omuz omuza, ortak akıl çerçevesinde ilerleyeceğiz. İletişim kanallarımızı her zaman açık tutarak, tüm fikir ve önerilere değer vereceğiz.

 

Teşekkür ve Takdir

Önceki yönetim ve tüm camia üyelerine, su sporlarının gelişimine yaptıkları katkılardan dolayı derin saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Geçmiş dönemlerde yapılan çalışmaların üzerine inşa ederek, hep birlikte daha parlak bir geleceğe yelken açacağımıza inanıyorum. Hepinizin fikir ve önerilerine açığım ve bu yolda birlikte yürüyeceğimiz için sabırsızlanıyorum.

Saygılarımla,

Mustafa Abitoğlu
Kuzey Kıbrıs Su Sporları Federasyonu Başkanı

 

12 kulübün basın açıklaması ise şöyle;

“Bizler aşağıda belirtilen Su Sporları Federasyonu’na üye kulüpler olarak gelinen bu süreçte, OY BİRLİĞİ İLE seçilmiş Federasyon Başkanı Sayın Ender Yeşilyurt’un ve beraberindeki kurulların 1 Nisan 2024 Pazartesi günü ani verilen bir karar ile görevden alınmasını şaşkınlıkla karşıladığımızı bildirmek isteriz. Havuzda kullanılan zaman ölçüm cihazının bozulması ve bu cihazın devlet tarafından bir seneden uzun bir süre boyunca önemsenmeyip alınmadığından dolayı resmi yarış yapılamadığını da tarafınıza bildirir, özerkliğin bu sebepten düşürülmeyeceğini ve seçilmiş başkanın görevini layığıyla yaptığını düşündüğümüzü belirterek, en kısa sürede GENEL KURUL yapılmasını, kaybettiğimiz ve böyle giderse daha da kaybedeceğimiz zaman ve yüzme sporunun doğru kişi/kişiler ile birlikte ilerlemesi için kararın biz yüzme kulüplerine bırakılmasını istiyoruz. Yaşanan bu sıkıntıya devlet kanadından yetkililerin yeterli hassasiyeti göstermesini ve GENEL KURUL talebimizi yerine getirmelerini bekleriz.

1-Sharks Yüzme Kulübü
2-Fast Frogs Spor Kulübü
3-Levent Spor Yüzme Kulübü
4-Uluslararasi Kıbrıs Üniversitesi Spor Kulübü
5-Marlin Spor Kulübü
6-Larnaka Gencler Birligi Spor Kulübü
7-Beyaz Su Sporları Kulübü
8-Lefkoşa Sanat ve Spor Gelişim Derneği
9-TED Spor Kulübü
10-Bluefin Yüzme Kulübü
11-Güçver Su Sporları
12-Tüfekçi Spor Kulübü

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Su Sporlarında sular durulmuyor!

Yorumlar kapalı.