Solunum aresti gerçekleşen bebeğin hayati tehlikesi devam ediyor



featured


Kreşe de soruşturma açılıyor 
   “KKTC’de ikamet izinsiz bulunma” suçlamasıyla tutuklanan zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
   Yargıç Nil Elodie Çeliker’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Senem Palabıyık,  tanık olarak polis memuru Hatice Emin’i dinletti. 
    Mahkemede yeminli şahadet veren Emin, zanlı Brenda Ngange Emade’nin 9 Mayıs 2019 ile 26 Nisan 2023 tarihleri arasında KKTC’de ikamet izinsiz bulunma suçuna methaldar olduğunu mahkemeye aktardı. 
   Hatice Emin, 26 Nisan 2023 tarihinde Lefkoşa’da Ortaköy’de bulunan bir kreşte 5.5 aylık bir bebeğin rahatsızlandığı ve yoğun bakıma kaldırıldığı bilgisini aldıktan sonra soruşturma başlatıldığını söyledi.
   Emin, bebeğe kreşte bakıcı olan zanlı tarafından süt içirildikten sonra solunum arestinin gerçekleştiğini ve hastaneye kaldırılan bebeğin hayata döndürülüp, yoğun bakım servisinde müşahede altına alındığını mahkemeye aktardı.
   Bebeğin doktoruyla görüştüklerini ve uyandırılmaya çalışıldığını söyleyen Emin, bebekte ağır kalıcı hasar oluşmuş olabileceğine yönelik bilgi aldıklarını kaydetti.
   Emin, kaçak olduğu belirlenen zanlının tutuklandığını ve ilgili okulla ilgili de soruşturma başlatılacağını belirtti.
   Bebeğin hayati tehlikesi olduğuna vurgu yapan Emin, alınması gereken ifadeler ve doktor raporları olduğunu kaydetti.
   Emin, soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini belirterek, zanlının aleyhinde beş gün ek tutukluluk talep etti. 
   Yargıç Nil Elodie Çeliker, bebeğin sağlık durumunun netlik kazanabilmesi ve işletme aleyhine gerekli yasal işlemlerin başlatılabilmesi için zanlının aleyhinde beş gün ek tutukluluk emri verdi. 

 

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Solunum aresti gerçekleşen bebeğin hayati tehlikesi devam ediyor

Yorumlar kapalı.