“Sıkılan ruhlara alan yarattık”



featured


Dünyaca ünlü isimleri, çok farklı bir eğlence şovuyla buluşturup KKTC’nin gece hayatına kazandıran Flex’e hayat veren iki genç isim KIBRIS’a konuştu

 

İbrahim ERBEN

Bu yaz gece eğlencesine damga vurmaya hazırlanan Flex, ülkenin en büyük iki kulübü  Cage Club ve Odyssey Club’da dünya starlarını ağırlayacak. Eğlence dünyasına yepyeni deneyimler kazandıracak görsel ve işitsel şovun bir araya geleceği eğlencelere hayat veren Flex’in kurucuları Arda Pastırmacıoğlu ve Hüseyin User ile hem Flex’in kuruluşunu hem de eğlenceye getirdikleri yeni soluğu konuştuk. İşte detaylar

Arda Pastırmacıoğlu

Flex’i kurarken hangi ilham kaynakları ve mücadeleler sizi harekete geçirdi?

 

Kendimize, bizim gibilere veya anlayamadığımız farklılıkları olanlara, bir şekilde popülere tutunamayanlara ve döngüden sıkılan ruhlara bir alan yaratmak.. – Bu alanın doğru kulvarda durarak bu ülkede sürdürülebilir kılınması, farklılığa ihtiyacı olduğunu bilmeyenlere dahi doğru şekilde ulaşıp, matrix’den daha çok insanı çıkarmaya bir adım daha yaklaşmakda tabi ki bir motivasyon.

 

Elektronik müzik organizasyonları düzenlemeyi seçmenizin özel bir nedeni var mı? Müzikle neden bu kadar yakından ilgilisiniz?

 

Gelişmekte olan her coğrafyada yenilik bir emek gerektirir ve elektronik müziğin ülkemizdeki dinleyicisinin emek vermeye hazır insanlardan oluşması bize fikir ve maddi yatırımlar konusunda motivasyon oluşturdu, alanın yaratılması ve geliştirilmesi konusunda istekli olan dinleyiciler riski kabul edilebilir hale getirdi. Medyanın müzik olması ve hangi türü olduğu aslında tutkularımız ve nerede durmak istediğimiz ile de ilgiliydi. Elektronik müzik olmasa da alternatif formlarda, alan yaratma ilhamımızı besleyecek popüler veya kolay olmayacak bir çaba olurdu.

Hüseyin User

Flex’in temel amacı nedir? Neyi başarmayı hedefliyorsunuz?

 

Uyanık olduğumuz her an düşünüyoruz. Yazılı hedef belirlemedik, ortaklığımızı bile yazılı şartlara dayandırmadık. Yola çıkarken hedefimize inandık, değişimlerimizin kaçınılmaz olduğunun farkındaydık ve en önemlisi niyetlerimize güvendik. Kesinlikle altı boş diye düşünülmesin, altı o kadar dolu ki henüz yazıya dökemedik sanırım.

 

Flex’in müşterileri ve katılımcıları için yaratmak istediği deneyim veya duygu nedir?

 

Bir yaşam stili oluşturmak. Tutku ve hisler için yaşıyoruz ve bunu benimseyen insanlara müzik ve dans kültürü kısmında yeniyi, en iyi formda sunmak için çalışıyoruz. – Neredeyse her etkinlikte yurtdışından gelen DJ’ler, prodüksiyon ve kitle kalitesi konusundaki hassasiyetimiz, ortak bir stili şekillendiriyor. Bir şeyler temel hislerimize ters gitmeye başladığında değiştiriyoruz, iyi veya kötü olarak ayırmaya gerek yok hissiyatımıza ters ise terstir. Sürdürülebilir olmak çok önemli. Hem sosyal hem ekonomik olarak kaygan zemindeyiz.

 

Gelecekte, Flex’i nasıl büyütmeyi veya geliştirmeyi planlıyorsunuz?

 

Her şey sınırları aşmak ve temel ilkelere bağlı kalmak ile alakalı. Etik, dürüst, samimi fakat alan tanıyan bir birey gibi büyüyor Flex. Hayalci fakat sağlam basarak ülke sınırlarını da aşacağımız günleri göreceğiz. İmkanları her açıdan sınırlı olan bir yerde defalarca görsel deneyimler yaşatarak, henüz ilk yılımızdan Kıbrıs’ın en büyük kulübünde ilk kez kendi tarzımızda bir etkinlik yaparak sınırları aştık. Hayatta kalıp hudutları da aşacağız. Özet olarak Flex hisli biri, sınırlardan rahatsız olan biri olarak büyüsün istiyoruz.

 

Organizasyonlarınızda en çok neyin sizi heyecanlandırdığını veya motive ettiğinizi paylaşabilir misiniz?

 

Sunulan deneyimin geçişini izlemek. Hedeflediğimiz yaşam stilinin her kesimden insana geçişini, tümünün müzik ile bir olduğunu görmek. Koca bir topluluğun kendini saklamaya ihtiyaç duymadan biz burdayız dediğini hissetmek, alternatif toplulukların var olması. Be present.

 

Flex’in müzik organizasyonlarına getirdiği özgün bir yaklaşım veya farklılaştırıcı özellik nedir?

 

Nicelik değil nitelik. Her zaman iyi müzik, her zaman detaycılık ve her zaman içgörü. Tüm bunlar yaşam stili olarak sunduğumuz deneyimi geliştirmeyi zorunlu hale getiriyor, prodüksiyonları güçlendiriyor ve her bir etkinliği kaçırılmaz, tek seferlik bir deneyim haline getiriyor. Her biri kendine has, kendi içinde ve tarzında en iyi ve unutulmaz olmalı.

 

Şirketinizi kurarken karşılaştığınız en büyük zorluklar nelerdi ve bu zorlukları nasıl aştınız?

 

Şirketi kurarken karşılaştığımız en büyük zorluklar, izinler, finansman ve ilk etkinlikleri düzenlemekti. Bu zorlukları aşmak için sabır, kararlılık ve işbirliği önemli rol oynadı. h- Nüfusu az bir ülkede yapılacak her alternatif işin zorlukları var. Sosyal ve ekonomik tarafından bahsetmek istemiyorum. Kimi zorlukları aşıp kimlerinin etrafından dolanıp zamanı gelince geri döneceğiz.

 

Şirketinizi büyütmek için kullandığınız en etkili stratejiler nelerdir? Hangi pazarlama ve promosyon yöntemlerini kullanıyorsunuz?

 

Genelde ilk sıkılan biz olduğumuz için vakit oldukça tekrardan kaçınıyoruz zaten.. Sanırım en etkili stratejimiz sıkılmak (gülerek konuştukları bir an)

 

Elektronik müzik dünyasında trendler sürekli değişiyor. Bu trendlere ayak uydurmak için nasıl bir yaklaşım benimsemektesiniz?

 

Doğru zeminde kalmak ve sürdürülebilir olmak aslında bu soru ile alakalı. Sunulan alternatif müziklerin tepkisini sürekli ölçüyoruz. Örneğin Pablo Bozzi eventi bizim için bir deneydi ve başarılı da oldu. Daha alt kültürlere bir anda yönelmek sürdürülebilir açıdan zarar verebilir, en popülerin ise kendi içinde nereye gittiğini gözlemlemek gerek. Müzik hep değişecek. Flex’de öyle.

 

Genç girişimcilere veya müzik organizasyonu sektöründe kariyer yapmak isteyenlere hangi tavsiyelerde bulunursunuz?

 

Genç girişimcilere ve müzik organizasyonu sektöründe kariyer yapmak isteyenlere tavsiyemiz, tutkularını takip etmeleri ve yaratıcı fikirlerini hayata geçirmeye cesaret etmeleridir. Ayrıca, sektördeki değişiklikleri izlemek, güçlü bir ağ oluşturmak ve müşteri memnuniyetine odaklanmak da önemlidir.

 

1
mutlu
Mutlu
7
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
“Sıkılan ruhlara alan yarattık”

Yorumlar kapalı.