Piyale Paşa Mahallesi 2’nci Çocuk Festivali’nde çocuklar doyasıya eğlendi



featured


Gazimağusa Belediyesi ile Piyale Paşa Mahallesi Muhtarlığı’nın ortaklaşa düzenlediği Piyale Paşa Mahallesi 2. Çocuk Festivali bugün yapıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikte çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.


Düzenlenen çeşitli etkinlikler ve çocukların hep birlikte oynayabildikleri oyunlar sayesinde yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile sabah saatlerinde başlayan festivale bazı Mağusalı Bakanlar da katılım gösterdi.

Festivalin başlangıcında yapılan açılış konuşmalarının ardından çocuklar için Zumba Dans etkinliği, el baskısı ve yüz boyama, torba yarışı, ip çekme, yumurta yarışı gibi çocukların birlikte katılım göstererek eğlendiği yarışma ve etkinlikler gerçekleştirildi.

Festivalde ayrıca, ülkemizin sevilen Tiyatro Oyuncusu İzel Seylani ve ekibinin sunduğu gölge oyunu Hacivat ile Karagöz büyük beğeni topladı.


Çeşitli yiyecek ve ürün satışının da yapıldığı birçok stantlar ile çocuklar için oyun alanlarının da kurulduğu festivalde gün boyu müzik dinletisi ve Dj performans sahnelendi.

Festivalin açılışında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na hitaben Bahar Bilgiç yaşıtlarına hitapta bulundu. Piyale Paşa Mahallesi Muhtarı Rifat Sevindik de konuşmasında çocukların gelecek neslin aydınlık yüzleri olduğuna vurgu yaptı.
Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay da konuşmasında, birlik ve beraberlik ile komşulukların önemine dikkat çekerek bölge muhtarları ile iş birliği halinde Mağusa’nın her bölgesinde benzeri etkinlik ve festivallerin devam edeceğine vurgu yaptı. Çocuklara seslenen Başkan Uluçay, Ulu Önder Atatürk’ün ‘’Yurtta sulh, cihanda sulh’’ sözünü öğütleyerek, etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Piyale Paşa Mahallesi 2’nci Çocuk Festivali’nde çocuklar doyasıya eğlendi

Yorumlar kapalı.