Okumak için geldi, kazada can verdi



featured


Mehmet KARA

Ülkemizde üniversite eğitimi için bulunan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İç Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki, aslen Gümüşhaneli Furkan Kılıç, trafik kazasında hayatını kaybetti.

Doğanköy’de dün sabah erken saatlerde meydana gelen korkunç kazada 11 gün önce satışa koyduğu otomobilinin kontrolünü kaybeden Kılıç, aracıyla tarla içerisinde bulunan zeytin ağacına çarptı.

Büyük çapta hasarın meydana geldiği kazada, otomobilin direksiyonu çarpmanın etkisiyle kırıldı.

Kazada ağır yaralanan Kılıç, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Aynı araçta yolcu olarak bulunan okul arkadaşı 22 yaşındaki Mertcan Zaimoğlu ise kazadan hafif yaralı kurtuldu.

Yoldan çıktı, zeytin ağacına çarptı

Polis Basın Subaylığı’ndan edinilen bilgilere göre kaza, saat 01.10’da meydana geldi.

Sürücü Furkan Kılıç, yönetimindeki HG 596 plakalı otomobille Zeytinli Sokak üzerinde seyrettiği sırada dikkatsizliği sonucu aracının direksiyon hakimiyetini kaybedip, yoldan çıktı ardından yol kenarında bulunan bordür taşına çarptı.

Hızını alamayan ve yoluna devam eden otomobil, tarla içerisinde bulunan zeytin ağacına sağ ön kısmıyla çarptıktan sonra durabildi.

Üç saat direnebildi

Kaza sonucu ağır yaralanan araç sürücüsü ile araçta yolcu olarak bulunan Mertcan Zaimoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Üzücü haberi alan kazazedelerin arkadaşları, hastaneye akın etti.

Yoğun Bakım Servisi’ne alınan sürücü Furkan Kılıç, almış olduğu yaralara dayanamayarak saat 04.45’ de yaşamını yitirdi. Araçta yolcu olarak bulunan arkadaşı ise acil serviste müşahede altına alındı.

Sevenleri yasa boğuldu

Aslen Gümüşhaneli olan, çevresinde çok sevilen ve sosyal kişiliğe sahip olan Furkan Kılıç’ın Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İç Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.  Başta GAÜ ailesi olmak üzere, arkadaşları ve çevresi, üzücü olay sonrası yasa boğuldu.

Öğrenim gördüğü fakültede dersler dün iptal edildi.

Sevenleri sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajları yayımladı.

Cenazesi Türkiye’ye gönderildi

Bu arada, Furkan Kılıç’ın kaza yaptığı otomobilini 19 Nisan’da yani 11 gün önce sosyal paylaşım sitesinde satışa koyduğu kaydedildi.

Öte yandan, Polis Basın Subaylığı’ndan edinilen bilgilere göre, dün sabah yapılan otopsi sonucunda Kılıç’ın ölüm sebebinin ‘kafa kemikleri parçalı kırık, beyin kanaması, beyin dokusu yaralanması ve iç organ yaralanması” olduğu açıklandı.

Otopsinin ardından Kılıç’ın cenazesinin akşam saatlerinde memleketine gönderildiği öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Okumak için geldi, kazada can verdi

Yorumlar kapalı.