Mehmet KARA
Ülkemizin birçok bölgesinde bulunan, ağzı açık ve etrafı otlarla kaplı olan yaklaşık 25 ile 30 metre derinliğindeki su kuyuları tehlike saçıyor.
KIBRIS muhabiri, adanın dört bir tarafındaki bubi tuzağını andıran bu kuyuları fotoğrafladı ve bu kuyuların hem insanlar hem de hayvanlar için ne kadar tehlike yarattığını gözler önüne serdi.
Büyük bir kısmı Rum zamanından kalan kuyular için ne bir önlem var, ne de çevresinde uyarıcı bir levha. Birçoğu da otların arasında kaldığı için fark edilmiyor.
“Bu tür kuyuları adanın birçok bölgesinde görmek mümkün” diye konuşan vatandaşlar, kuyuların birçoğunun 90 ile 100 ayak (25-30 metre) derinliğinde olduğunu ve bir kısmı aktif olan bu kuyuların ağzının açık şekilde olmasının büyük tehlike yarattığını belirtti.
Ağzı açık kuyular her yerde
Mutluyaka’da eskiden domuz mandırası olarak kullanılan arazide yine yaklaşık 25-30 metre derinliğinde olan ve evlere çok yakın bir mesafede ağzı açık kuyuların bulunduğunu kaydeden vatandaşlar, kısa mesafelerde benzeri kuyuların olduğunu ve çevresinde herhangi bir önlem olmadığını söyledi.
Bu tür kuyuların akşam karanlığında kesinlikle fark edilmeyeceğine dikkat çeken vatandaşlar, “İçerisine birçok canlı düşebilir. Çoğu, Rum zamanından kalan ve evlere çok yakın olan bu kuyulara çocuklar da düşebilir. Facia yaşanabilir” ifadelerini kullandı.
Girne’nin Çatalköy bölgesinde ikamet eden bir vatandaş ise, yakın zamanda bir çocuğun ağzı açık bir kuyuya düştüğünü ve çocuğa neyse ki bir şey olmadığını ifade etti.


















Yorumlar kapalı.