Meclis Başkanı Töre, AP Milletvekili Poraba’yı kabul etti



featured


Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Thomas Poraba ‘yı kabul etti.

Kabulde Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu ile Cumhuriyet Meclisi Özel Kalem Müdürü İrem Uygun da hazır bulundu.

Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan Başkan Töre, Poraba’nın ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Kıbrıs’ta yaşananların müsebbibinin Rumlar ile Yunanlılar olduğunu anımsatan Töre, Kıbrıs Türk Halkı’nın tamamen savunma amaçlı bir direniş gerçekleştirdiğini, insanların en temel hakkının da yaşam ve güvenlik olduğunun altını çizdi.

Birleşmiş Milletlerin sunduğu tüm önerilerin Rumlar tarafından reddedildiğini belirten Töre, Kıbrıs’ta artık iki egemen eşit devletin herkes tarafından kabul edilmesini istedi.

Töre, halkların kendi bağımsız devletini kurmasının Birleşmiş Milletler ilkelerine aykırı olmadığını, bugünkü şekliyle Güvenlik Konseyi ile Avrupa Birliği’nin bir çok ülkesinin itibarını kaybettiğini söyledi.

Töre, dünyada ve Kıbrıs’ta yaşananları dikkate alarak egemenlikten ve bağımsızlıktan vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

Thomas Poraba;

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Thomas Poraba da, Kıbrıs meselesi ile ilgili verdiği bilgilerden dolayı Başkan Töre’ye teşekkür ederek, genel hatlarıyla ilgili görüş ve düşünceleri ile anlatılanların uyumlu olduğunu söyledi.

20 yıldan beridir Avrupa Parlamentosu’nda görev yaptığını belirten Poraba, verilen sözlerin tutulmadığını gördüğünü ve bir çok fırsatın kaçtığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
2
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meclis Başkanı Töre, AP Milletvekili Poraba’yı kabul etti

Yorumlar kapalı.