Evrakta sahtecilikle suçlanıyor



featured


Emine UYSAL ÇALUDA

Serdinç Maypa’nın evinde bulunup, emare alınan belgelerin incelenmesi sonucu işletmeci olan A.Ş.D (E-35) evrakta sahtecilik yapmak suçuyla tutuklandı.

“Sahte Belge Düzenleme , Tedavüle Sürme”, “Sahtekarlıkla Para Temin Etme” ve “Gümrük Yasasına Aykırı Hareket Etmek” suçlarından tutuklanan zanlı A. Ş.D bu sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Mehmet Özyay tanık olarak polis çavuşu Yahya Suiçmez’i dinletti.
Mahkemede yeminli şahadet veren Suiçmez, 1 Nisan 2024 tarihinde mahkemenin Serdinç Maypa’nın tasarrufunda bulunan evrakların incelenmesi için vermiş olduğu direktif doğrultusunda soruşturma başlatıldığını kaydetti.
Suiçmez, başlatılan soruşturma kapsamında yapılan tespitte, Türkiye’den alınan ve değeri 68 bin TL olan tıbbi ürünlerin gümrüğe 5 bin TL olarak gösterildiğini anlattı.
Suiçmez, iki faturayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve zanlıdan izahat istendiğinde, “Hatırlamıyorum. Elden ödeme yapmış olabilirim” diyerek makul izahat veremediğini belirtti.
Tahkikatın yeni başladığını söyleyen Suiçmez, alınacak çok sayıda ifade ve aranan emare olduğundan zanlının aleyhinde iki gün ek tutukluluk emri talep edildi.
Mahkeme talebi onayladı.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Evrakta sahtecilikle suçlanıyor

Yorumlar kapalı.