
Lefkoşa’da M.B’yi (E-24) bıçakla yaralayan kuzeni zanlı Ö.B.’nin (E-24), aleyhinde 7 gün ek tutukluluk emri alındı.
Emine UYSAL ÇALUDA
Lefkoşa’nın Metehan bölgesinde yapımı devam eden Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi içerisinde geçtiğimiz gün yeğeni M.B’yi (E-24) sürekli rüyasında kavga ettiklerini gördüğü gerekçesiyle bıçakla yaralayan zanlı Ö.B.’nin (E-24), gıyabında 7 gün ek tutukluluk emri alındı.
“Adam öldürmeye teşebbüs”, “Ağır yaralama” ve “Kanunsuz bıçak taşıma” suçlamasıyla tutuklu bulunan zanlı Ö.B.’nin Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğü kaydedildi.
Yargıç Nuray Necdet’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Cansu Lefkonuklu, tanık olarak polis memuru Emine Çıkan’ı dinletti.
Mahkemede yeminli şahadet veren Çıkan, zanlının 9 Nisan’da saat 12.20’de KKTC Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi içinde sürekli rüyasında kavga ettiklerini gördüğü yeğeni olan M.B.’yi, tasarrufundaki bıçakla sırtından, sol kol altından, dudağının yanından ve alnından bıçakla yaraladığını mahkemeye aktardı.
Çıkan, vücudunun muhtelif yerlerinden yaralanan M.B.’ninLefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığını ve hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.
Çıkan,zanlının gönüllü ifadesinde rüyasında sürekli müşteki ile kavga ettiklerini gördüğünü ve kurtulmak için öldürmek amacıyla bıçakladığını itiraf ettiğini kaydetti.
Zanlının Türkiye’de bir ay yatılı psikolojik tedavi gördüğünü belirten Çıkan, Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yatılı tedavi gördüğünü mahkemeye aktardı.
Çıkan, zanlının ceza-i ehliyetinin olmadığının tespit edildiğini mahkemeye aktardı.
Emine Çıkan, zanlının ceza-i ehliyetinin olmadığını belirten rapor ışığında, ihraç işlemleri başlatıldığını söyleyerek, zanlının aleyhinde 7 gün tutukluluk talep etti.
Mahkeme talebi onayladı.
Yorumlar kapalı.