Beyaz Saray, Covid-19’un Çin laboratuvarından sızdığını doğruladı!



featured



Beyaz Saray, dünya genelinde milyonlarca ölümle sonuçlanan Covid-19 salgınının kaynağıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karoline Leavitt, Covid-19’un Çin’deki bir laboratuvardan sızmış olduğunu doğruladı. Bu açıklama, ABD dış istihbarat servisi CIA’nin, SARS-CoV-2 virüsünün büyük olasılıkla Çin’deki bir laboratuvardan kaynaklandığını belirten değerlendirmesinin ardından geldi.

 

Covid-19’un Laboratuvar Sızıntısından Kaynaklandığı Doğrulandı

Karoline Leavitt, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, Covid-19’un Çin’in Wuhan kentindeki bir laboratuvardan kaynaklanan sızıntı nedeniyle yayıldığını açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump’ın yıllar önce yaptığı açıklamalarda, virüsün Wuhan’daki laboratuvardan çıkmış olabileceğini belirttiğini hatırlatan Leavitt, o dönemde Trump’a karşı yapılan eleştirilerin yanlış olduğunu vurguladı.

 

Trump’ın Öngörüsü Doğru Çıktı

Karoline Leavitt, Trump’ın daha önce yaptığı açıklamalarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Birkaç yıl önce Trump, Amerikan halkına Covid-19’un Çin’deki Wuhan kentindeki bir laboratuvardan gelmiş olabileceğini öne sürmüştü. O dönemde birçok kişi onunla alay etti, komplo teorileri ürettiğini söyledi. Ancak artık bu öngörü doğrulandı. Bu bir komplo teorisi değildi, bu gerçek. Ortaya çıkması yıllar aldı ama yine haklıydı.”

 

Covid-19’un Kaynağıyla İlgili Tartışmalar Devam Ediyor

Covid-19’un kaynağı hakkında yıllardır süren tartışmalar sonunda Beyaz Saray’ın açıklamasıyla yeni bir boyut kazandı. Donald Trump’ın Çin’deki laboratuvarla ilgili yaptığı açıklamalar, şimdi doğrulanmış bir gerçek olarak kabul ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
1
_a_rm_
Şaşırmış
Beyaz Saray, Covid-19’un Çin laboratuvarından sızdığını doğruladı!
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.