Azerbaycan Rusya’nın 3 şehrine daha uçuşları durdurdu



featured


Azerbaycan Hava Yolları Rusya’nın Saratov, Nijni Novgorod ve Vladikavkaz kentlerine uçuşlarını durdurdu.

Azerbaycan Hava Yolları’ndan (AZAL) yapılan açıklamaya göre, 25 Aralık’ta Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında düşen uçağın fiziksel ve teknik dış müdahale sonucu kaza yapmasıyla ilgili ön soruşturmanın sonuçları ve uçuş güvenliği dikkate alınarak, nihai soruşturma tamamlanana kadar Saratov, Nijni Novgorod ve Vladikavkaz’a uçuş gerçekleştirilmeyecek.

Dün de aynı gerekçeyle Mineralnıye Vodı, Soçi, Volgograd, Ufa, Samara, Grozni ve Mahaçkale kentlerine uçuşların durdurulduğu açıklanmıştı.

Uçak Aktau kenti yakınlarında düşmüştü

Bakü-Grozni seferini yapan AZAL’a ait Embraer 190 tipi uçak, 25 Aralık’ta Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında düşmüştü.

Kazada, 38 kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi kurtulmuştu.

Azal, uçağın fiziksel ve teknik dış müdahale sonucu kaza yaptığını duyurmuştu.

AA’ya konuşan Azerbaycanlı yetkililer, uçağın Rus “Pantsir-S” hava savunma sistemi saldırısına maruz kaldığı iddiasını doğrulamıştı.

0
mutlu
Mutlu
2
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Azerbaycan Rusya’nın 3 şehrine daha uçuşları durdurdu
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.