İsrail askerleri Sumud Filosu’na baskın düzenledi!



featured


Gazze’ye yaklaşan Küresel Sumud Filosu’nda saldırı alarmı verildi.

Görgü tanıklarına göre tekneleri engellemek için 20’den fazla İsrail gemisi filoya yaklaştı.

Gemideki aktivistler donanmanın bir saat içinde müdahale etmesini beklediklerini söylüyordu ve İsrail askerlerinin bazı gemilere çıktığı bilgisi paylaşıldı.

Aktivistler güvertede alarm durumunda. Organizatörler, filodaki Alma isimli tekneyle irtibatın kesildiğini aktardı. Bu tekneyle daha sonra bağlantı kuruldu. Şu an İsrail askerleri gemilere müdahale ediyor.

Sumud Filosu şu an İsrail gemilerinin kuşatması altında ve filoya yönelik baskı da sürüyor.

 

Saat saat gelişmeler şöyle:

* 22.00- Organizatörler: Adara ve Alma gemilerine müdahale edildi. Filodaki müdahale edilmeyen gemiler Gazze’ye doğru ilerlemeye devam ediyor.

* 21.55- Sumud Filosu: İsrail askerleri gemilere baskın düzenliyor.

* 21.51- Filodaki Türk katılımcılar, “Gemilerimiz yasa dışı bir şekilde durduruluyor. Kameralar devre dışı ve gemilere askerî personel tarafından çıkıldığı teyit edildi. Tüm katılımcıların güvenliği ve durumunu doğrulamak için aktif olarak çalışıyoruz.” bilgisini verdi.

* 21.38- İsrail filodan rotasını Aşdod Limanı’na çevirmesini istedi.

* 21.35- İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: İsrail donanması filoya ulaştı ve rotalarını değiştirmeleri istedi açıklamasını yaptı.

* 21.15- İtalya Savunma Bakanı: Filodaki aktivistlerin Aşdod Limanı’na götürüleceğini tahmin ediyoruz.

– 21.10- İtalya Dışişleri Bakanı: İsrail filoya yönelik şiddet kullanılmayacağı güvencesi verdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail askerleri Sumud Filosu’na baskın düzenledi!
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.