Bakan Arıklı’dan Feyzioğlu’na destek



featured


Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na haksızlık yapıldığı ifade ederek, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Bakan Arıklı, “20 Temmuz Barış Harekatının 50. Yıl kutlamalarına Türkiye’nin ilgisi büyüktü. Aralarında Milletvekili, Bakan, Belediye Başkanı ve tüm Siyasi Parti Genel Başkan ve heyetlerinin de olduğu 1000 civarında insan ağırlandı o gün… Protokol gereği gelen heyetlerin karşılanması ve ağırlanmasında da TC Elçiliği, Cumhuriyet Meclisi ve Dışişleri arasında bir iş bölümü yapılmıştı” açıklamasını yaptı.

“Türkiye’den gelen siyasi parti heyetlerinin karşılanması konusunda ise Meclisteki siyasi partilere görev tevdi edilmişti” diyen Bakan Arıklı, açıklamasına şöyle devam etti:

“Meclisten bize yapılan bildirimde, YDP olarak bizim Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisini karşılayacağımız ve uğurlayacağımız söylendi.

Bu görevlendirmeden elbette onur duyduk. Ama ben mesela okul arkadaşım BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi de karşılamak isterdim. “Hayır” denildi. “BBP’yi karşılama görevi DP’ye tevdi edildi”

Hal böyle iken, Türkiye’nin Ana Muhalefet lideri Özgür Özel, kendisini karşılamadı diye Büyükelçi Fevzioğlu’ndan şikayetçi olmuş. Keşke Sayın Özel’e Meclisin CHP heyetini karşılama görevini CTP’ye tevdi ettiği söylenseydi de bu kriz yaşanmasaydı.

Haa buna rağmen “Sayın Büyükelçi CHP Heyetini karşılayabilir miydi?” derseniz, inanın yüzlerce kişiden oluşan Devlet Protokolünün programını yönetmek için 15 gün önceden başlayan çalışmaların başındaki kişi olan Fevzioğlu’nun, buna vakti var mıydı bilemem.

Ama bana göre, Feyzioğlu’na ciddi bir haksızlık yapılıyor. Türkiye’den şimdiye kadar buraya yapılan en büyük siyasi çıkarmayı başarı ile yöneten bir kişiye, karşılama krizi yaratıp bu denli yüklenilmesi haksızlıktır.”

Feyzioğlu’ndan Özel’e yanıt: Şikayet edebilirler

0
mutlu
Mutlu
4
alk_
Alkış
2
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Arıklı’dan Feyzioğlu’na destek
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.