146 gündür kaçak olan zanlı bir şans daha istedi



featured




Lefkoşa’da CÖŞ ekibi tarafından 146 gündür kaçak olduğu test edilen zanlı H.S.A (E-26) mahkemede söz aldı.

Emine UYSAL ÇALUDA

Lefkoşa’da 146 gündür kaçak olduğu belirlenen Sudanlı H.S.A (E-24) mahkemeye çıkarıldı ve aleyhinde üç gün tutukluluk alındı.

“KKTC’de izinsiz ikamet etmek” suçlamasıyla tutuklanan zanlı, bu sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Nuray Necdet’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Behrat Mavioğlu, tanık olarak polis memuru Emine Çıkan’ı dinletti.

Mahkemede şahadet veren Çıkan, Küçük Kaymaklı bölgesinde 23 Şubat 2024 tarihinde bir adreste yürütülen sahte para soruşturması kapsamında Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından tespit edilen zanlının, muhaceret kontrolünde 20 Eylül 2024 tarihinden beri 146 gündür KKTC’de ikamet izinsiz olarak ikamet ettiğinin tespit edildiğini söyledi.

Çıkan, ayrıca zanlının ülkeye öğrenci olarak geldiğini ancak herhangi bir okula devam etmediğini kaydetti.

Zanlının ihraç edilebilmesi için yazışma yapılacağını belirten Çıkan, soruşturmanın salimen yürütülmesi için zanlının aleyhinde üç gün ek tutukluluk talep etti.

Mahkemede söz alan zanlı, bir şans istediğini ve muhaceret işlemi yapıp ülkede kalmak istediğini beyan etti.

Mahkeme tutukluluk talebini onayladı.

1
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
1
_a_rm_
Şaşırmış
146 gündür kaçak olan zanlı bir şans daha istedi
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.