BM, güney Kıbrıs’ın Gazze’ye deniz koridoru açmasından memnun



featured


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, örgütün Gazze’ye deniz koridoru açtığı için Güney Kıbrıs’a minnettar olduğunu söyledi.

Farhan Haq New York’taki BM Merkezi’nde perşembe günü düzenlediği günlük basın toplantısında, “Güney Kıbrıs’ın diğer üye ülkeler tarafından desteklenen, Gazze’ye yardım için ek bir rota olarak deniz koridoru açmasına minnettarız” dedi.

Sözcü Yardımcısı, yüzer iskele  düzgün şekilde çalışmaya başladıktan sonra personelin güvenliğinin sağlanması, yardımın yeterli şekilde idare edilebilmesi için gerekli operasyonel planların sonuçlandırılacağını bildirdi.

Farhan Haq, yüzer iskelenin oluşturulmasında yaptıkları tüm çalışmalardan dolayı ABD’ye de müteşekkir olduklarını ifade etti; “Ancak Gazze’de ihtiyacı olanlara yardım ulaştırılması, ihtiyaçların en acil olduğu yerden uzakta bir yüzer iskeleye bağlı olamaz ve olmamalıdır.  Korkunç açlığı gidermek, Gazze halkına ihtiyaçlarını ulaştırmak için en hızlı ve en belirgin rotayı kullanmalıyız. Bunun için de artık karadan erişime ihtiyacımız var. BM’ye göre kara yolları en geçerli, etkili ve verimli yardım dağıtım yöntemidir. Sonuç olarak tüm geçiş noktalarının açılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM, güney Kıbrıs’ın Gazze’ye deniz koridoru açmasından memnun

Yorumlar kapalı.