Oğuz Metiner

Mübarek Üç Aylar yaklaşırken

İnancımızın heyecanını daha derinden duyduğumuz, İslâm’ın şerefini yudum yudum içtiğimiz, Allah’a kul olmanın tarife sığmaz zenginliklerini yaşadığımız bazı şerefli mekânlarımız vardır. O mekânların kendilerine özgü atmosferleri, iklimleri ve havaları vardır.

Siz o mekânlara ulaştığınızda, kalbiniz küt küt atmaya, gözyaşlarınız yağmur gibi akmaya başlar. Bu mekânlar; Kâbe-i Muazzama, Ravza-i Mutahhara, Mescid-i Aksa, Mekke-i Mükerreme, Medine-i Münevvere ve Kudüs’tür. Bu mekânlar, yeryüzünün en şerefli mekânlarıdır, yerleridir. Bunların üzerlerine, Allah’ın ayetlerinde işaretler, Resulünün hayat ve hadislerinde izler ve belgeler vardır. Kelimelerin yetersiz kaldığı, ancak görüp de yaşayanların hissettiği, ama tarif edemediği bir dünya, bir hayat vardır bu mekânlarda.

Bu şerefli mekânlar gibi, şerefli zaman dilimleri de vardır. Bizi silkeleyen, kuraklık ve hissizlikten alıp coşkunluklara götüren mübarek zamanlar, bereketli vakitler vardır. Bunlardan biri de ve belki de en önemlisi ‘Üç Aylar’ dilimidir. Allah’ın kulları için ‘Üç Aylar’ en bereketli mevsimler en diri zamanlardır. Bir yıl boyunca kaybettikleri zamanları, boşa harcadıkları ömürlerini telâfi edecekleri, zararlarını kapatabilecekleri bir zaman parçasıdır Mübarek Üç Aylar.

Mümin, Mübarek Üç Ayların girmesiyle, zamanın en bereketli noktasına gözlerini diker, ona ulaşmak, ona kavuşmak gayesiyle, için için dua etmeye başlar: “Allah’ım! Bize Receb ve Şaban’ı mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur” diye yalvarır.

Mübarek Üç Aylarda mümin, iç dünyasına dönmekte, Rabbi ile ilişkisini gözden geçirmekte, O’nu içinde ne denli duyup duymadığını kontrol etmekte, iç dünyasında bir kuraklık varsa, bu halinden ürpererek Rabbinden yardım dilemekte O’nun sevgisini içi kaynayarak istemektedir. Müminler her zaman O’na ciddi olarak kulluk edememenin mahcubiyetini yaşarlar.

İslâm’ı duyarcasına, teneffüs edercesine yaşamalıyız. İşte yine zamanların bereketli dilimlerine ulaşmak üzereyiz. 1 Ocak Çarşamba günü Mübarek Üç Ayları idrak etmiş olacağız. 2 Ocak Perşembe gününün gecesi de Regaib Kandilini kutlayacağız. Ve adım adım sevgiliye doğru, Kutlu Ramazan-ı Şerife doğru yürüyoruz. İç dünyamızı ciddiyetle sorgulamaya tabi tutmanın, yeniden bilenip bilinçlenmenin, Allah’a sığınarak bir daha kuvvetle azmetmenin eşiğindeyiz.

Gelin, bize tüm bahşedilenlerin kıymetini bilelim, idrak edelim ve Salih iyi amellerle donanalım.

Şimdiden Üç Aylarınız mübarek olsun değerli kardeşlerim.

Mübarek Üç Aylar yaklaşırken
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.