Vakıf arazisini 25 bin 300 Sterline kiraladı



featured




Emine UYSAL ÇALUDA

Çatalköy’de Vakıflar İdaresine ait 3 evlek ve bitişiğinde bulunan 1.5 dönüm bir araziyi kiralatacağı vaadiyle, İ.G. (E-57 ) isimli kişiden sahtekarlıkla 25 bin 300 sterlin almakla suçlanan M.E. (K- 44) tutuklandı.

Zanlı M.E., tutuklandıktan sonra 5 bin 300 sterlini polise teslim etti.

“Sahtekarlıkla para temini”suçlamasıyla tutuklanan zanlı Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Damla Güçlü, polis memuru Süleyman Gürtaç’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet verenGürtaç, 30.11.2024 tarihinde Gönyeli Polis Karakoluna gelen Gönyeli’de sakin müşteki İ.G.’nin (E-57 ) yapmış olduğu şikayette; Eylül-Ekim 2024 tarihleri arasında Çatalköy’de Vakıflar İdaresine ait 3 evlek ve bitişiğinde bulunan 1.5 dönüm bir araziyi kiralamak için başvuru yaptığını ve bir proje sunduğunu, ancak halen bir netice alamadığını, zanlı M.E’nin bu hususta kendisine 25.300 STG karşılığında yardımcı olabileceği konusunda vaat vererek 25 bin 300 STG’yi kendisinden sahtekarlıkla temin ettiğini söyleyip, şikayetçi olduğunu anlattı.

Polis memuru Süleyman Gürtaç,meselenin polisin 30.11.2024 tarihinde bilgisine geldiğini ve zanlıdan yapılan soruşturmada konu paranın 5 bin 300 Sterlini polise teslim ettiğini belirtti.

Aynı gün zanlının derdest emri gereği tutuklandığını söyleyen Gürtaç, “Mesele ile ilgili alınması gereken ifadeler olup bu ifadeler ışığında zanlı sayısının artması kuvvetle muhtemeldir. Ayrıca mesele ile ilgili kamera görüntüleri mevcut olup kamera görüntülerinin incelenmesi gerekmektedir. Zanlının serbest kalması halinde alınacak ifadelere etki edeceği kuvvetle muhtemeldir” ifadelerini kullandı.

Gürtaç,zanlının aleyhinde 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme talebi onayladı.

0
mutlu
Mutlu
4
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vakıf arazisini 25 bin 300 Sterline kiraladı
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.