Metehan Sınır Kapısı’ndan iki ayrı tarihte üç farklı türde uyuşturucu ile 1 adet Glock marka tabanca ve 53 canlı mermi ithal eden Kemal Saraç, 6 yıl hapis cezası aldı
Emine UYSAL ÇALUDA
Lefkoşa’da geçtiğimiz yıl Aralık ayında Metehan Sınır Kapısı’ndan iki ayrı tarihte 120 gram kokain, 330 gram hintkeneviri ve az miktarda MDMA türü uyuşturucu ile 1 adet Glock marka tabanca ve 53 canlı mermi ithal eden Kemal Saraç, 6 yıl hapis cezası aldı.
Füsun Cemaller’in başkanlığında, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’tan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin aldığı kararı okuyan Candaş, sanığı, kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında, aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı. Kararda sanığın avukatı Erdaş Erbilen, hazır bulundu.
Yargıç Tutku Candaş, sanığın işlediği “Kokain İthali” suçunun 20 yıla, hintkeneviri ve MDMA türü uyuşturucu ithali suçlarının ise 15 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne vurgu yaptı.
Candaş, ayrıca sanığın mahkum olduğu Ateşli Silah İthal ve Tasarrufu suçunun ise 10 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne dikkat çekti.
Sanığın uyuşturucuları ithal etmesindeki amacın ticari olduğuna vurgu yapan Candaş, “Eğer yakalanmasaydı birçok kişiyi zehirleyecekti” ifadesini kullandı.
Uyuşturucu suçlarının yaygın ve toplum sağlını tehdit eden suçlardan olduğuna değinen Candaş, bu tür suçları işleyenlere ibret verici, işlemek isteyenleri ise caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini kaydetti.
Candaş, sanığın ithal ettiği kokainin en tehlikeli uyuşturucu türleri arasında bulunduğuna vurgu yaptı. sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinen Candaş, oybirliği ile 6 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.
Yorumlar kapalı.