

Ali CANSU
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, 2015’te KKTC Telsim’in (Vodafone) ve 2016 Mart ayında ise KKTCELL’in standart paket aboneliklerde 3.80 TL olan sabit ücret yerine, abonelerinden habersiz 20 dakika ücretsiz konuşma vererek aylık alınan ücreti 9.90 TL’ye çıkardıklarının bilgilerine geldiğini söyledi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın anlaşmalarının hep sabit ücret üzerinden olduğunu anlatan Dürüst, bu konuda Bilgi Teknolojileri Denetleme Kurumu’nun gerçekten bir araştırma başlattığını ve geçtiğimiz gün kendisinin çok ciddi anlamda bilgilendirdiklerini belirtti.
“Yeniden ücretlendirme politikaları ile ilgili değerlendirme yapma, tamamen bakanlığımızın yetkisindedir. Bakanlık arzu ettiği zaman bunu yapacaktır. İlgili kurum ve firmaların haklı yönleri vardır. Bunları birlikte değerlendireceğiz. Ancak, tek taraflı, habersiz yapılan olayların olmamasını her zaman için tercih ederiz” dedi.
“3-5 GSM operatörünün ülkemize gelme talepleri var”
Dürüst, ülkemize yeni bir GSM operatörünün gelmesi yönünde herhangi bir müracaat almadıklarını ancak müracaat etmek için bir çok firmanın muhtelif zamanlarda, hatta son 3.5 ayda bile 4-5 firmanın başvuru yaptığını kaydetti.
Şu anda Telefon Dairesi ve limanlarla ilgili gelen müracaatları sadece dinlediklerini, başka bir şey yapmadıklarını ifade eden Dürüst, “Biz hükümet politikası ile hareket edeceğiz. Başbakan Hüseyin Özgürgün ile yakınen çalışıyorum. Gerekli görüldüğü zaman, bu konuda Bakanlar Kurulu’ndan bu konuda görüş alarak gerekli adımları atacağız” dedi.
Yorumlar kapalı.