Ahmet İLKTAÇ
Gazimağusa’nın Tuzla köyünde bulunan 4 ve 5 yaş çocukların öğrenim gördüğü Şehit Özdemir Anaokulu’nun içler acısı durumu velilerin tepkisine neden oluyor.
Okulun açılmasına çok kısa günler kala okulun yıllardır mevcut olan sıkıntılarının hâlâ giderilmemesi velilerin sabırlarını taşırdı.
Yaklaşık 40 çocuğun öğrenim gördüğü geniş bir avluya sahip olan anaokulunu çevreleyen tel örgüler yıllar önce yırtılıp kullanılmaz hale geldi.
Okulun avlusu içerisinde bulunan ve dersliklerden sadece 20 metre uzaklıkta bulunan eski ve harabe durumdaki bina da yıkılma tehlikesi yaşıyor.
Çatısındaki kiremitlerin bir bölümünün uçtuğu gözlemlenen söz konusu eski binanın, kapısı ve pencerelerinin bulunmaması ve herhangi bir güvenlik önlemi alınmaması çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor.
Konu ile ilgili olarak gazetemiz KIBRIS’ı arayan bir veli, okuldaki durumun ülkemiz ve eğitime verdiğimiz değer adına bir rezalet olduğunu söyledi.
Söz konusu veli okulun tellerinin olmaması nedeniyle büyük bir bölümünün açık olduğundan yakınırken, okul avlusu içerisinde bulunan eski ve yıkılmak üzere olan binanın da büyük tehlike saçtığını dile getirdi.
Şikayetlerini aktaran veli, durumu ilgili tüm yerlere bildirmelerine rağmen sıkıntının giderilmesi yönünde herhangi bir adım atılmadığından şikayet etti.
Elcil: Belediye bu okulu kapatmalı
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, 1982-1983 yıllarında kendisinin de bu okulda öğretmenlik yaptığını söyledi. Şener Elcil, okula geçmişten bugüne kadar hiçbir yatırım yapılmadığını anlatırken, devlet için bakımının bu okulda hiç önemli olmadığını bildirdi.
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın yaptığı bir açıklamada kendilerini sorunları abartmakla ve kaos yaratmakla suçladığını anlatan Elcil, bakanın çocukların özel okullara gitmelerine kendilerinin sebep olduğunu öne sürdüğünü bildirdi.
Şener Elcil, kendilerinin kaos yaratmadıklarını, sadece gerçekleri vurguladıklarını ifade ederken, bunun da en büyük örneğinin Tuzla köyünde bulunan Şehit Özdemir Anaokulu olduğunu açıkladı.
4 ve 5 yaş grubu çocukların öğrenci olduğu bir okulda geniş bir avlu içerisinde tel, duvar olmamasının ciddi bir güvenlik eksikliği olacağına vurgu yapan Elcil, okulun avlusundan bulunan eski ve yıkılan binanın da ciddi tehlike yarattığına dikkat çekti.
Şener Elcil, ana okuldaki bu durumun çocuklar için büyük tehlike arz ettiği gibi öğretmenler için de büyük sıkıntı yarattığını, çocukları böylesi bir ortamda güvenlik içerisinde tutmanın ciddi bir sorun olduğunu açıkladı.
Elcil, belediyenin bu gibi yerleri kapatması gerektiğini söylerken, söz konusu anaokulunda güvenlik adına bir şey olmadığını dile getirdi.
Yorumlar kapalı.