Sorun aşı değil, PCR testi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Ceren ÖZBİL

“BİLGİ ALIN”… KKTC’nin Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Metin Harper, yaşanan sorunun aşılardan değil, PCR’dan kaynaklı olduğunu, bazı havayolu şirketlerinin, adanın kuzeyinde yapılan PCR testlerini kabul etmemesinden dolayı sorun yaşandığını belirtti.  Metin Harper, bu nedenle yolculuk yapacak kişilerin, kullanacakları havayolu şirketinin, kuzeyde yapılan PCR’ları kabul edip etmediğinin araştırılması gerektiğini kaydetti ve bu konuda bilgi almak için 00447388219411 numaralı WhattsApp hattından kendisine ulaşılabileceğini ifade etti

“SİNOVAC KABUL EDİLMİYOR”… Sinovac aşılarının henüz Birleşik Krallık’ta kabul edilmediğini anlatan Metin Harper,  Sinovac olanların Birleşik Krallık’a gidişlerinde karantinaya alındığını söyledi. Ancak bu konuda Sağlık Bakanlığı ile bir çalışma yaptıklarından söz eden Harper, “Birçok öğrenci kuzeyde şubat ve mart aylarında Sinovac aşısı oldu. Bu öğrencilerin isteklerine, doktor ve aile görüşüne dayanarak, istedikleri takdirde kuzeyde Johnson aşısı olabilmelerinin önünü açtık. Aradaki aşılama süresinin uygun olması gerekiyor. Yani Sinovac yapılmasının üzerinden en az 3 ay geçmesi gerekiyor” dedi

KKTC’nin Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Metin Harper, Birleşik Krallık’ta eğitim alan ya da Birleşik Krallık’a uçacak olan vatandaşların, aşı ve PCR konularında yaşadığı kafa karışıklıklarını gidermek için açıklama yaptı.

Harper, yaşanan sorunun aşılardan değil, PCR’dan kaynaklı olduğunu ifade etti ve bunun nedeninin de bazı havayolu şirketlerinin, adanın kuzeyinde yapılan PCR testlerini kabul etmemesi olduğunu belirtti.

Metin Harper, bu nedenle yolculuk yapacak olan kişilerin, kullanacakları havayolu şirketinin, kuzeyde yapılan PCR’ları kabul edip etmediğinin araştırması gerektiğini kaydetti ve bu konuda bilgi almak için 00447388219411 numaralı WhattsApp hattından kendisine ulaşılabileceğini ifade etti.

“Kuzeyde ya da güneyde yapılan aşıların birbirinden farkı yok”

Harper, kuzeyde ya da güneyde yapılan aşılarda herhangi bir fark olmadığını ifade etti ve Birleşik Krallık’a ait “Passenger Locator” formunun doldurulması ve aşı beyanının yapılmasının ardından da çıktısını alıp chech-in noktasına ibraz etmenin yeterli olduğunu anlattı.

Metin Harper, şöyle konuştu:

“Aslında herkes aşılarda sorun olduğunu düşünüyordu ancak sorun PCR testlerindeydi.

Nasıl ki her ülkenin kendine göre giriş kuralları var, uçak şirketlerinin de kendilerine göre belirlediği kurallar var.

Bazı şirketler, kuzeyde yapılan PCR’ları yeterli görürken, bazıları da güneyde PCR, ya da antijen testi yapılmasını istiyor. 

Bu konuda da güneyde laboratuvarlar var, onlar da testler yapılabilir.

Sadece PCR’larda ilgili hava yolu şirketinin hangi tarafta yapılan testi kabul ettiğini öğrenmek gerekiyor.

Uçuştan 72 saat önce öğrenip bunu yapmak en rahat uçuşu sağlayacaktır. Bu bilgiyi bizden de alabilirler. WhatsApp hattım 00447388219411’dir. İsteyen bu hattan bana ulaşıp bilgi alabilir.

Ayrıca güneyde cuma günü aşılar başlayacak.

Aşılar, kişinin kendisinin, ailesinin ve doktorunun tavsiyesi üzerine yapılmalıdır.

Karantinasız İngiltere’ye giriş yapma amaçlı sağlıksız, plansız bir aşılamanın kesinlikle yapılmaması gerekiyor”. 

“Sinovac henüz kabul edilmiyor”

Sinovac aşılarının henüz Birleşik Krallık’ta kabul edilmediğini kaydeden Metin Harper,  Sinovac olanların Birleşik Krallık’a gidişlerinde karantinaya alındığını söyledi.

Ancak bu konuda Sağlık Bakanlığı ile bir çalışma yaptıklarından söz eden Harper, “Birçok öğrenci kuzeyde şubat ve mart aylarında Sinovac aşısı oldu. Bu öğrencilerin isteklerine, doktor ve aile görüşüne dayanarak istedikleri takdirde kuzeyde Johnson aşısı olabilmelerinin önünü açtık. Aradaki aşılama süresi uygun olması gerekiyor. Yani Sinovac yapılmasının üzerinden en az 3 ay geçmesi gerekiyor” dedi.  

“Pasaport yenileyenler bildiride bulunsun”

Güneyde pasaportlarını yenilemiş olan öğrencilerin eski pasaport numaraları görüldüğünden dolayı ilgili daireye yeni pasaport numaralarını e-mail ile göndermeleri gerektiğini söyleyen Harper, “Yanlarında da mutlaka ülkeye girerken eski pasaportlarını taşımaları gerekmektedir. Çünkü ülkeye girişte sıkıntı yaşayabilirler” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sorun aşı değil, PCR testi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir