Sahte olduğunu bilsem verir miydim?



featured




Emine UYSAL

Lefkoşa’da sakin Adem Yar, borcuna karşılık bir şahsa sahte 500 Euro verip, para aldığı gerekçesiyle tutuklandı.

Mahkemeye çıkarılan zanlı Adem Yar, parayı bir arkadaşından aldığını ve sahte olup olmadığına dair birçok işyerine götürdüğünü anlattı.

Yar, “Sahte olduğunu bilmiyordum. Arkadaşımdan aldım. Sahte olduğunu bilsem o otele verir miydim” dedi.

“Sahte banknot tasarrufu ve tedavüle sürme” suçlamasıyla tutuklanan zanlı Yar, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Rauf Kürşad’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı İlhan Damdelen, tanık olarak polis memuru Hüseyin Ergüleç’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Ergüleç, zanlı Adem Yar’ın 14 Ağustos’ta sahte olduğunu bildiği 500 Euro’yu borcu karşılığında bir şahsa verip, para temin etmekle methaldar olduğunu anlattı.

Sahte paranın emare alındığını kaydeden Ergüleç, kayıp emareler olduğuna vurgu yaptı ve tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Rauf Kürşad, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sahte olduğunu bilsem verir miydim?
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.