Öğretmen Sendikaları: Yasayı tanımayacağız



featured



Yasadan eğitimin ve öğretmenlerin etkileneceğini ancak KTÖS ve KTOEÖS’ün sürecin dışında bırakıldığını savunan iki sendika, bugün hükümeti protesto etmek üzere Meclis önüne geldi.

“Denetleme Kurulu Yasa Tasarısı’nın teknik toplantısına kendilerinin değil, memur sendikası Kamu-Sen’in çağrıldığını, toplantıda sendikayı okul sekreterinin temsil ettiğini öne süren KTÖS ve KTOEÖS, söz konusu yasanın “kişiye özel” olduğunu da iddia etti.

“Yasanın değişmesini değil, düzenlenmesini, tüzüklerin geçmesini istiyoruz” diyen KTÖS ve KTOEÖS, Komite Başkanı Ahmet Kaşif’e, “Yasayı komiteden çekin, Eğitim Bakanlığı’na gönderin. Eğitimi, öğretmenleri ilgilendiren bu konuyla ilgili teknik kurul yapılsın” diyerek seslendi.

İki sendika, yasanın bu haliyle geçmesine kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyleyerek, “Bu haliyle geçerse yasayı tanımayacağız, uygulamayacağız” dedi.

Açıklamada, Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Yasası’nın Milli Eğitim Denetleme Kurulu Yasası olarak değiştirileceği belirterek, basın mensuplarına, iki sendikanın yasa tasarısıyla ilgili 31 maddeden oluşan değerlendirilme raporu verildi.

Elcil: Yasaya göre 60 olması gereken denetmen sayısı istihdam yapılmadığından 15’e düştü

Meclis önüne gelen KTÖS ve KTOEÖS yetkilileri adına açıklamayı KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptı.

Elcil, 2 öğretmen sendikasının gayretiyle 2005-2006 yılında yurtdışından akademisyenlerden destek alarak 2 yıllık çalışma sonucu hazırlanan Denetleme, Değerlendirme Yönlendirme Kurulu Yasası’nda 2009’dan sonra herhangi bir düzenleme yapılmadığını, tüzüklerin geçmesi için hiçbir çalışma ortaya konulmadığını söyledi.

Geçmişte öğretmen sendikalarıyla yapılan teknik kurul toplantılarında söz konusu yasayla ilgili 8 tüzük hazırlandığını da ifade eden Elcil, bunların da hayata geçirilmediğini aktardı.

Yasa kapsamında 2007’de 32 denetmenin (müfettişin) istihdam edildiğini, yasaya göre 60 olması gereken sayının istihdam yapılmadığından 15’e düştüğünü kaydeden Elcil, yasayla ilgili sıkıntıların hükümet yetkilileri tarafından da bilindiğini söyledi.

“Okul sekreteriyle eğitimi denetleyecek, değerlendirecek, yönlendirecek yasa yapabiliyor”

Söz konusu yasanın “kişiye özel” olduğunu da iddia eden Elcil, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Uyduruk gerekçelerle teknik kurula çağırılmadık. Memur sendikası Kamu-Sen’le toplantı yapıldı. Kamu-Sen adına toplantıya katılan da bir okulun sekreteriydi. Okul sekreteriyle eğitimi denetleyecek, değerlendirecek, yönlendirecek yasa yapabiliyor. Sayın Berova’nın eğitimden anlamadığını söylüyorduk ama bu kadar anlamadığını bilmiyorduk.”

“Bu haliyle yürürlüğe girerse yasayı tanımayacağız”

Yasanın Meclis tatile girmeden apar topar geçirilmek istendiğini de savunan Elcil, “Bu haliyle yürürlüğe girerse yasayı tanımayacağız. Bu yasanın yanlışlıklarını biliyoruz, değişmesini değil, düzenlenmesini istiyoruz. Bununla ilgili, tüzüklerin geçebilmesi için, çalışmaya hazırız. Bizi kurula çağırın teknik, demokratik süreçleri çalıştırın” çağrısında bulundu.

“Din işleriyle ilgili yasa konusundaki itirazları  Akıncı’ya da ilettik”

Konuşmasında meclisten geçirilen diğer yasaları da eleştiren, bu yasaları “ucube” diye nitelendiren Elcil, din işleriyle ilgili yasa konusundaki itirazlarını bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya ilettiklerini de söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Öğretmen Sendikaları: Yasayı tanımayacağız
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.