LAÇ Belediye Başkanı Ataser: Bize savaş açıldı



featured



LAÇ Belediye Başkanı Fırat Ataser, Lapta’ya yapılmak istenen marina ve otel projesinin siyasi nedenlerle engellendiğini öne sürdü.

Ezgi ÇELİK

Lapta Alsancak Çamlıbel (LAÇ) Belediye Başkanı Fırat Ataser, KIBRIS TV’de yayınlanan Ezgi Çelik’in hazırlayıp sunduğu Satır Arası programının konuğu oldu. Yeşil Barış Hareketi’nin yargıya taşıdığı Marina Projesi ve yine Yeşil Barış Hareketi’nin kendisini eleştirerek aleyhine açtığı davaya ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

Başkan Ataser, “Lapta Marina-Otel İhalesi”nin 2016 yılından beri süregelen bir ihale sürecine sahip olduğunu ve bu sürecin siyasi nedenlerle engellendiğini öne sürdü. İlk olarak 2016 yılında ihaleye çıkıldığını ancak kazanan firmanın projeden çekildiğini belirten Ataser, 2019’da sürecin yeniden başladığını, 2020’de ise tamamlandığını ifade etti. Ancak, Yeşil Barış Hareketi’nin projeye yönelik açtığı dava sonucunda mahkeme tarafından ara emri verildiğini anımsattı.

“Esas neden siyasi”

Göreve geldiği 2022 yılından bu yana sürecin çözümü için taraflarla birçok görüşme yaptıklarını belirten Ataser, belediye, çevre platformları ve mühendis odaları ile ortak bir konsensüs sağlanması için çalıştıklarını ifade etti. Ancak, Yeşil Barış Hareketi’nin ihalenin iptal edilmesini ve yeniden ihaleye çıkılmasını, avam projenin hazırlanmasını, yarışmaya çıkılmasını ve onunla birlikte Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun alınmasını istediklerini ifade eden Ataser, “Biz sürecin geri gitmesini istemiyoruz. Böyle büyük projelerde ÇED raporu, projeyle birlikte verilir. Geçmişte Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) olduğu dörtlü koalisyon döneminde de bu şekilde büyük projelerde ihale süreci aynı şekilde ilerlemiştir. Ancak kamusal menfaatin güdüldüğü projede ara emri aldılar. Bunun esas nedeni ise siyasidir.” dedi.

Projenin her aşamasında belediye ile birlikte çevre platformları, odalar birliğinin de yer alması konusunda davette bulunduklarını kaydeden Başkan Ataser, Yeşil Barış Hareketi’nin CTP’nin kararlarıyla birlikte hareket ettiklerini öne sürdü. Yeşil Barış Hareketi’nin CTP’nin bir bacağı olduğunu savunan Ataser, “Çevreci adı altında gözüken, kendinden olanlara dokunmayan, kendinden olmayanlara elinden gelen zorluğu yapan bir sivil toplum örgütü. Bunun gibi birkaç tane daha var.” iddiasında bulundu.

“İsteseler de istemeseler de proje hayata geçecek”

Projenin hayata geçmesiyle Lapta bölgesinde turizmin canlanacağına işaret eden Ataser, “Biz diyoruz ki gelin ihale sürecinde olun, gelin proje aşamasında olun, her yerinde olun bu işin diye davet ediyoruz ancak arkadaşların niyeti kötü.” dedi.

“Belli ki bize bir savaş açıldı.” vurgusu yapan Ataser, ancak süreç nasıl ilerlese ilerlesin yine de çoğulcu şekilde sürdürmeyi istediklerini kaydetti. Mücadeleye destek verenlere teşekkür eden Ataser, “3 Mart’ta YSK’ye hitapların yapılacağı son duruşma olacak ve sonra karar açıklanacak. İnşallah karar bizim lehimize olur. Güzel bir projeyi ülkeye katacağız.” ifadelerini kullandı.

 

1
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
7
_zg_n
Üzgün
2
_a_rm_
Şaşırmış
LAÇ Belediye Başkanı Ataser: Bize savaş açıldı
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.