
Gazimağusa’da bir eğitim merkezinin kantinini açıp, para çalan S.K., ileride yargılanmak üzere hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
Sedef BOŞNAK
Gazimağusa’da bir eğitim merkezinin kantinini açıp, çekmecede muhafaza edilen 3 bin 300 TL’yi sirkat eden S.K., aleyhindeki soruşturma tamamlandı.
İncelenen kamera kayıtları sonucu yakalanan be benzer iki sabıkası bulunan 20 yaşındaki S.K. ileride yargılanmak üzere, her ne şart altında olursa olsun 3 ayı geçmeyen bir süre Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Dilem Akçaba huzurunda görüşülen dünkü duruşmada, iddia makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Mehmet Özyay, meseleyle ilgili talebi aktarması için Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan meselenin tahkikat memuru Onur Gazinocu’yu tanık kürsüsüne çağırdı.
Tanık polis Onur Gazinocu, zanlının, Gazimağusa’da, 18 Ocak’ta 00.00 ile 11.00 saatleri arasında Gazimağusa’da meydana gelen dükkan açma ve hırsızlık suçlarından methaldar olduğunu hatırlattı.
Onur Gazinocu, zanlının, Gazimağusa’da
faaliyet gösteren bir eğitim merkezine ait kantin binasının penceresi açıp içerisindeki çekmeceden 3 bin 300 TL nakit parayı çaldığını söyledi.
Gazinocu, zanlıyı şikayet üzerine incelediği kamera kayıtlarından tespit ettiğini ve zanlıdan itiraf nitelikli gönüllü bir ifade temin ettiğini anlattı.
Tanık polis, mahkemeden benzer iki sabıkası bulunan, cezaevinden 20 Aralık 2024’te tahliye olup uslanmaz bir şekilde suç işleyen ve daimi bir ikametgahı bulunmayan KKTC vatandaşı zanlıyı cezaevine göndermesini talep etti.
Yargıç, huzurundaki şahadeti değerlendirdi ve suça temayülü olan zanlıyı, ileride yargılanmasını sağlamak amacıyla, her ne şart altında olursa olsun, 2 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderdi.
Yorumlar kapalı.