
Lefkoşa’da tutuklanan iki eczacı ve 86 yaşındaki ünlü cilt doktoru Z.U teminata bağlanarak serbest bırakıldı.
Emine Uysal ÇALUDA
Sahte reçetelerle Sosyal Sigortalar Dairesi’nin milyonlarca liralık zarara uğratılması meselesiyle ilgili
Lefkoşa’da tutuklanan iki eczacı ve 86 yaşındaki ünlü cilt doktoru Z.U teminata bağlanarak serbest bırakıldı.
Cilt doktoru Z.U’nun damadı N.P, birçok eczacının Sosyal Sigortalar Dairesi’ne sunduğu ve sahte olduğu ileri sürülen reçetelerle ilgili tutuklanmış ve teminat
Sahte reçete soruşturması kapsamında tutuklanan eczacı Ş.V, ile Ç.K. ile Dr. Z.U dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Hasan Boşnak, tanık olarak Özel Soruşturma Birimi’nde görev yapan Müfettiş Muavini Cemali Çitfçi’yi dinletti.
Mahkemede şahadet veren Çiftçi, 13 Eylül’de başlatılan “Resmi evrak sahteleme”, “Resmi evrağı tedavüle sürme” ve “Sahtekarlıkla para temini” soruşturmasının çok yönlü devam ettiğini belirtti.
Çiftçi, eczacı zanlı Ş.V.’nin Ekim 2022 ile Ağustos 2023 tarihleri arasında, daha önce tutuklanıp, teminatla serbest bırakılan Dr. M.A’nın bilgisi dahilinde eczanenin müşterilerinden habersiz adlarına sahte reçete düzenleyip, Sosyal Sigortalar Dairesi’ne sunup, sahtekarlıkla para temin etmekle methaldar olduğunu belirtti.
Eczacı Ş.V.’nin 16 Kasım’da tutuklandığını ve birçok elektronik eşya ile cep telefonun ayrıca el yazı imza örneğinin incelenmek üzere emare alındığını kaydetti.
Cemali Çiftçi, eczacı Ş.V.’nin Ekim 2022 ile Ağustos 2023 tarihleri arasında Sosyal Sigortalar Dairesi’ne sunduğu bin 894 reçeteden 120’sinde yapılan incelemede 27’sinin sahte olduğunu belirlediklerini mahkemeye aktardı.
22 sahte reçeteden 8’i Dr. Z.U’ya ait…
Müfettiş Muavini Cemali Çiftçi, eczacı Ç.K.’nin ise Ekim 2022 ile Ağustos 2023 tarihleri arasında Sosyal Sigortalar Dairesi’ne sunduğu 2 bin 201 reçeteden, bin 100’ünün incelendiğini ve 22’inin sahte olduğunu belirlediklerini mahkemeye aktardı.
Çiftçi, 22 sahte reçeteden 8’inin zanlı Dr. Z.U’ya ait olduğunu belirtti.
Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlıların yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 50’şer bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber ikişer kefilin 500 biner TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.
Bilgeç, ayrıca iki eczacının haftada bir gün polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunmasına karar verdi.
Güzelyurt’ta da bir eczacı tutuklandı
Öte yandan Güzelyurt’ta da 13 Eylül’de başlatılan “Resmi evrak sahteleme”, “Resmi evrağı tedavüle sürme” ve “Sahtekarlıkla para temini” soruşturması kapsamında eczacı S.Ö Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Mahkeme, eczacı S.Ö’nün yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 80 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber ikişer kefilin 500 biner TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunmasına karar verdi.
Yorumlar kapalı.