Hakan Fidan: Kıbrıslı Türklerin adadaki çözümsüzlüğe cevabı kendi devletini kurmak oldu



featured




Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, katıldığı A Haber yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Fidan ”Çözüme nasıl kavuşuruz onun arayışı içindeyiz. Ege’de çok sorunumuz var. Tek bir sorunumuz yok. Özellikle silahsız olan adaların silahlandırılması, saha sınırı, hava sahası gibi problemlerimiz var. Kıbrıs’ta güç paylaşımı arayışı netice getirmiyor” şeklinde konuştu.

Fidan, “AB’ye konuyu doğru anlatmak gerekiyor. AB’nin yanlış anladığı karar neticesinde Kıbrıs meselesi birden bire AB’de sorun haline geldi. Tanınma ile tanınmamayı bir tarafa bırakalım, adadaki gerçeklere bakalım. Herkes şunu kabul ediliyor; adadaki gerçek, iki toplumun birbirinden ayrı yaşaması, artık her iki toplum da kendi yolunu kendi çizmiş, kendi göbeğini kendi kesmiş ve yoluna devam ediyor. Bunların tekrar zoraki bir şekilde, bir formül altında birleştirip güç paylaşımı içerisine sokulması arayışı netice verecek bir arayış değil” ifadelerini kullandı.

Hakan Fidan, “Kıbrıslı Türklerin adadaki çözümsüzlüğe cevabı kendi devletini kurmak oldu, biz de anavatan olarak hemen tanıdık. Uluslararası izolasyon, ambargo olduğu gibi devam ediyor. Kıbrıslı Türkler yok sayılmaya devam ediyor. Bu çok mu önemli? Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece, yavru vatana sahip çıkmaya devam ettiği sürece bu yönetilebilir bir konu. Kıbrıs aslında muhteşem bir yer. Mevcut sorun çözüldüğü zaman her iki tarafında da inanılmaz derece istifade edeceği, refahın birden on misli artabilecek bir yer” dedi.

“Güvenliğe ilişkin denge değiştirici hareketleri çok yakından takip ediyoruz” ifadelerini de kullanan Fidan, 1974’ten sonra yeni askeri hareketliliğe gerek olmadığını ancak her türlü senaryoya hazır olduklarını da dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
4
alk_
Alkış
1
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakan Fidan: Kıbrıslı Türklerin adadaki çözümsüzlüğe cevabı kendi devletini kurmak oldu
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.