Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) işbirliğinde düzenlenen “Asistanım Olur Musun?” Projesi kapsamındaki yönetici asistanlığı eğitimlerini tamamlayanlara sertifikaları verildi.
Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda düzenlenen sertifika törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müdürü Meray Dürüst, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın ile GİKAD Derneği Başkanı İçim Çağıner Kavuklu ve kursiyerler katıldı.
Başman: “Kadınların sadece katılımcı değil, ekonomide de yön verici olmasını arzuluyoruz”
Girişimci Kadınlar Derneği Asbaşkanı Pınar Başman, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, iki yıl önce kurulan derneğin amaçlarından birinin ,ülkede girişimci kadın sayısını artırarak , ülkeyi daha güzel bir pozisyona getirmek olduğunu belirtti. Geçen yıl, GİKAD Akademi Bünyesinde verdikleri eğitimler çerçevesinde , “Asistanım Olur Musun “ projesinin ilkini gerçekleştirdiklerini anımsatan Başman , bu yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nı da yanlarına alarak çok daha güçlü bir şekilde yola devam ettiklerini söyledi.
Türkiye’den gelen Kurumsal ve Bireysel Gelişim Danışmanı Özlem Otur tarafından 4 gün boyunca ücretsiz eğitim alan 16 katılımcının başarıya ulaştığını kaydeden Başman, projeye katkı koyan Çalışma ve Eğitim Bakanlıkları ile ilgili kurumlara katkılarından dolayı teşekkür etti.
Kadınların sadece katılımcı değil ekonomide yön verici olmasını arzuladıklarını önemle vurgulayan Başman, seritifikalarını alan kadınlara istihdam garantisi sağlanacağını ve 60 ay boyunca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sosyal güvenlik desteği verileceğini söyledi.
Gardiyanoğlu: “Kadın bizim eşimiz değil, eşitimizdir”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da konuşmasında, göreve geldiğinde imzaladığı ilk protokollerden birinin Asistanım Olur Musun Projesi olduğunu ifade etti. Projeye bakanlık olarak katkı koymaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Gardiyanoğlu, Sanayi Odası ile de ilerleyen günlerde , ülkedeki ara eleman açığının kapatılması amacıyla işbirliği protokolü imzalanacağını söyledi.
100 gence, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sertifikalı ara eleman eğitimi verileceğini ve 5 yıl boyunca sosyal güvenlik yatırımlarının tamamının devlet tarafından karşılanacağını açıklayan Gardiyanoğlu, gençlere 3 yıl boyunca maaşlarının yüzde 30’u kadar da destek verileceğini kaydetti.
Tarım Bakanlığı ile imzalanacak protokol ile çiftçilik ve tarım sektöründe çalışacak kadınlara teşvik vermeyi hedeflediklerini belirten Gardiyanoğlu, “Kadın bizim eşimiz değil, eşitimizdir. Ülke ekonomisinde ve siyasetinde daha çok kadının olması bizim daha çok başarılı olmamız demektir.” İfadelerini kullandı ve kursa katkı koyanlara teşekkür etti.
Çavuşoğlu: “İhtiyaç duyulan sektörlerde ve branşlarda mesleki eğitimlerin düzenlenmesi önemli”
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da konuşmasında, çalışma hayatında mesleki eğitimin ve sertifikalı işgücünün gerekliliğine işaret ederek, sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde ihtiyaç duyulan sektörlerde ve branşlarda mesleki eğitimlerin düzenlenmesinin önemine vurgu yaptı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kursu tamamlayan sertifika sahibi katılımcılara 60 aya varan bir sürede destek verilmesinin ayrıca önemli olduğunu belirten Çavuşoğlu, gençlere yeni iş imkanları sunarken mesleki yeterliliğin de olması için gayretle çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Yorumlar kapalı.