Çiftliğe çöken zanlıların sorgusu sürecek



featured



Ercan Kayku’ya  ait büyükbaş hayvan mandırasını yasa dışı bir şekilde üzerlerine almak için tabanca çeken eli silahlı dört kişiden üçü yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Emine UYSAL ÇALUDA

Değirmenlik Ağıllar bölgesinde bulunan Ercan Kayku’ya  ait büyükbaş hayvan mandırasını yasa dışı bir şekilde üzerlerine almak için tabanca çekip, “Ya bu çiftliği vereceksin ya da seni gömeriz” deyip tehditle malını isteyen üç kişinin tutukluluk süresi üç gün daha uzatıldı.

“Kanunsuz Silah Tasarrufu” ve “Tehditle Mal Talebi” suçlarından tutuklanan üç zanlı bu sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Nuray Necdet’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Cansu Lefkonuklu, tanık olarak polis çavuşu Hüseyin Ergüleç’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Ergüleç, 10.08.2024-23.09.2024 Tarihlerinde Değirmenlik Ağıllar Bölgesi’nde, Girne’de sakin zanlılar İ.A, S.K., C.K. ve A.R.S’nin Değirmenlik Ağıllar bölgesinde bulunan Ercan Kayku’ya ait büyükbaş hayvan mandırasını yasa dışı bir şekilde üzerlerine almak maksadı ile tasarruflarında bulundurdukları henüz markası ve modeli tespit edilemeyen kanunsuz dört adet ateşli silahı Ercan Kayku’ya gösterip “ya bu çiftliği vereceksin ya da seni gömeriz” deyip tehditle mal talebinde bulunduğunu belirtti.

Ergüleç, üç zanlının Girne’de tutukalandığını ve beyanlarda bulunduklarını belirtti.

Ergüleç, müşteki ile zanlıların beyanlarının çeliştiğini söyleyerek, teyit ve tekzip edilmesi gerektiğini anlattı.

Tabancaların arandığını, aranan kişiler olduğunu, incelenecek kamera görüntüleri olduğunu söyleyen Ergüleç, zanlıların aleyhinde üç gün ek tutukluluk talep etti.

Zanlıların avukatı Ali Tunçtaşlı, ek tutukluluk talebine itiraz etmedi ancak tahkikata yönelik sorular sordu. Tunçtaşlı, müştekinin verdiği iki tarihte zanlıların yurtdışında olduğunu ileri sürdü. Polis, bu iddiaların araştırıldığını söyledi. Tunçtaşlı, müvekkillinin 25 milyon TL alacağı olduğunu ve bu şikayetin bu nedenle yapıldığını ileri sürdü. Polis, müştekinin de aynı beyanda bulunduğunu belirtti.

Mahkeme talebi onayladı.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çiftliğe çöken zanlıların sorgusu sürecek
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.