‘Başka fidanlar ölmesin’



featured



Güren TİLKİ

Kanser hastalığından geçtiğimiz mart ayında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Eser Kana’nın adı, Serhatköy’de oluşturulan anı ormanında yaşatılıyor.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin Eser Kana’nın ailesiyle birlikte organize ettiği proje ile Serhatköy’de oluşturulan ‘Eser Kana Anı Ormanı’nda, ülkemizde kanser hastalığından hayatını kaybetmiş olan 6 bin 500 kişiye atfen 6 bin 500 fidan dikilecek.

Anı ormanına ilk fidanlar düzenlenen etkinlikle, yoğun bir kalabalık tarafından dikildi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, dernek olarak her gün artan kanser vakalarına vurgu yaptıklarını belirterek, kanserin günümüzde erken teşhis edilirse korkunç bir olay olmadığını, buna rağmen kayıpların çok büyük olduğunu söyledi.

Kocaismail, derneğin kurulduğu günden bu güne 6 bin 500 hasta kaybettiğini kaydederek, oluşturulan proje ile Eser Kana adıyla oluşturulan ormanda her bir fidanın bir kaybı temsil edeceğini vurguladı.

Eser Kana’nın babası Cengiz Kana da etkinliğe katılan ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın, zamansız kaybedilen Eser Kana’nın adının bu ormanla yaşatılacağını belirterek, aileye başsağlığı diledi.

Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat da etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür ederek, dikilen fidanların korunmasının önemine işaret etti.

Konuşmaların ardından etkinlikte, 82 dönümlük bir araziye 3 bin 500 adet servi, çam ve akasya fidanları dikildi.  ‘Başka Fidanlar Ölmesin’ sloganıyla düzenlenen etkinliğe, birçok dernek, kurum kuruluş, spor kulübü ve bölge halkı destek verdi. Daha sonra ekilecek fidanlarla ‘Eser Kana Anı Ormanı’na 6 bin 500 fidan dikilmiş olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Başka fidanlar ölmesin’
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.