Araçta 42 bin TL hasar oluştu



featured


Ali Yiğitbaş’a ait salon aracın ateşe verilmesiyle ilgili kamera görüntülerinden yola çıkılarak tutuklanan iki kişi teminat duruşmasına çıkarıldı  

 Emine UYSAL ÇALUDA

Çağlayan’da sakin oto elektrikçi olan Ali Yiğitbaş’a ait salon aracın ateşe verilmesiyle ilgili kamera görüntülerinden yola çıkılarak kaportacılık yaptıkları belirtilen iki kişi teminat duruşmasına çıkarıldı.

“Kasti hasar” suçlamalarıyla tutuklanan H.E. (E-33) ile C.E. (E-36), sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç’in huzurundaki davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Cansu Lefkonuklu, tanık olarak polis memuru Nevzat Gün’ü dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Gün,13.05.2024 tarihinde, saat 03.00 raddelerinde, Çağlayan’da sakin iki zanlının, Ali Yiğitbaş’a ait park halinde bulunan RF 427 plakalı, 2013 model mavi renk, Volkswagen Polo marka aracın üzerine kasten ve kanunsuz olarak henüz türü tespit edilemeyen bir yanıcı madde dökülerek ateşe verilmek suretiyle yakılıp kasti hasara uğratmakla methaldar olduklarını belirtti.

Gün, “Zanlılar olay mahallinde tespit edilen kameralardan yapılan incelemelerde 2 erkek şahısın olay mahalline gelerek bahse konu aracın üzerine yanıcı madde döküp yakarak kasti hasara uğrattığı tespit edilmiştir” dedi.

Gün, 15.05.2024 tarihinde mesele ile ilgili olarak yapılan tahkikatta olay mahalline gelen kişilerin zanlılar olabileceğine dair elde edilen kamera görüntülerine bağlı olarak Lefkoşa Kaza Mahkemesinden temin edilen arama gereği H.E.’nin ikametgahında yapılan aramada olay mahalline gelen ve kamera görüntülerinde tespit edilen kişilerin giymiş olduğu giysilerin tespit edilerek emare olarak alındığını anlattı.

Gün, aynı gün zanlıların aleyhine Lefkoşa Kaza Mahkemesinden temin edilen derdest emri gereği tutuklandığını belirtti.

Zanlılar aleyhine başlatılan tahkikatın tamamlandığını ve araçta 42 bin TL hasar oluştuğunu söyleyen Gün, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlıların yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 25’er bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı üçer kefilin 400 bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması koşullarına bağlı olarak tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

0
mutlu
Mutlu
1
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Araçta 42 bin TL hasar oluştu
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.