Altın Portakal Film Festivali’nde ünlü isimler onur ve başarı ödüllerini aldı



featured



Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali’de Erdal Özyağcılar, Işıl Yücesoy, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Şerif Sezer’e “Onur Ödülü”, oyuncular Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli’ye “Başarı Ödülü” verildi

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde ve Kültür Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, açılış töreniyle kapılarını açtı.

Oyuncu Sedef Avcı’nın sunumuyla Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen tören, festivalin tarihinin anlatıldığı görüntüyle başladı.

Sektörün güçlenmesi için festivaller çok önemli

Antalya Valisi Hulusi Şahin, sektörün tekrar güçlenmesi için festivallerin çok önemli olduğunu dile getirerek, “Antalya Altın Portakal Film Festivali bunun gerçekten amiral gemilerinden birisi. Sektöründe çok ciddi işler yapan kıymetli sanatçılarımız var. Onlara da hak ettikleri teşekkürü istiyorum. Sayelerinde Türkiye dünyanın her yerinde çok daha iyi tanınıyor ve çok daha pozitif algılanıyor. Hatta Türkiye moda olmuş.” diye konuştu.

Dünya çapında en köklü festivallerden biri

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Antalya için Altın Portakal’ın inanmak ve başarmak olduğunu söyledi.

Altın Portakal’ın hayatın ta kendisi olduğunu dile getiren Böcek, şunları kaydetti:

“2019 yılında seçim sürecinde ‘Altın Portakal özüne dönecek’ sözünü vermiştim. Sözümü tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Geçtiğimiz yıl, Altın Portakal’ımızın yerel seçim olması nedeniyle, siyasete alet edilmesi hepimizi derinden üzmüştür. Yaşanan talihsizlikleri, üzüntüleri, kırgınlıkları geride bıraktık. Üzerimize düşen ne varsa yapmaya kararlıydık. Sorunları aşabilmek için verdiğimiz mücadelede bize destek olan tüm sanatçı dostlarımıza, basın mensuplarına, sinema emekçilerine ve kıymetli halkımıza bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum.”

Böcek, bir kalemle başlayan, senaryo sürecinden, perdedeki son kareye kadar çok büyük emek isteyen sinema sanatının dünya çapında en köklü festivallerinden birine ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Altın Portakal Film Festivali’nde ünlü isimler onur ve başarı ödüllerini aldı
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.