Çalı topları tehlike saçtı



featured




Ceren ÖZBİL – Ali CANSU

Rüzgarın etkisiyle yollara savrulan çalı topları trafikte tehlike yarattı. Rüzgara kapılarak başıboş bir şekilde hem şehir içlerinde hem de anayollarda yuvarlanan kurumuş çalı topları, trafikte yarattığı tehlikenin yanı sıra, bazı vatandaşlar arasında “sadece suçlarda değil, yollarımız da artık Teksas’ı andırıyor” diye espri konusu oldu.

Yuvarlandıkça çığ gibi büyüyen çalılar, sürücülere zor anlar yaşattı.

Önlerine aniden çıkan çalılara çarpmak istemeyen sürücüler, direksiyonu farklı yönlere kırmak zorunda kalırken, bu nedenle de birçok kez kaza tehlikesi atlattı.

Özellikle Lefkoşa-Gazimağusa anayolundaki refüjler içerisinde biriken kurumuş çalı topları, rüzgar şiddetini artırdıkça yol içine doğru yuvarlandı. Karayolları Dairesi, dün sabah saatlerinde Gazimağusa-Lefkoşa anayoluna işçilerini göndererek, refüjlerdeki kuru çalı toplarını toplattı.

“Yollarımız da Teksas gibi”

Lefkoşa’da bazı bölgelerde kuvvetli rüzgarın da etkisi ile boş tarlalardan sökülen kuru otlar yolların içine sürüklendi, araç sürücülerine zor anlar yaşattı.

Kimi vatandaşlar araçlarını durdurmak zorunda kalırken, kimileri de çalı toplarına çarpmamak için yol içinde zikzaklar çizdi.

Bazı vatandaşlar, “sadece suçlarda değil, yollarımız da artık Teksas’ı andırıyor. Ancak, arada bir fark var. O da orada yollar düzenli bizde ise çukurlarla dolu ve düzensiz” diye espriyle karışık eleştiri de yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çalı topları tehlike saçtı
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.